Țigări electronice, 19 decese în State și peste 1.000 de cazuri de leziuni pulmonare

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Țigara electronică ar putea cauza boli pulmonare grave
Țigara electronică ar putea cauza boli pulmonare grave

Țigările electronice au dus la 19 decese în State și la peste 1.000 de cazuri de pacienți cu leziuni pulmonare. Statul american Massachusetts le-a interzis total. La fel și India.

Țigări electronice, leziuni. Centrelor americane pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC, prescurtarea în engleză) au anunțat peste 1.000 de cazuri de leziuni pulmonare legate de vaping în Statele Unite. Marți figurau înregistrate 1.080 de cazuri de leziuni pulmonare asociate cu utilizarea e-țigărilor sau vaping. Acestea au fost raportate cazuri în 48 de state și Insulele Virgine americane.
19 persoane au murit din pricina țigărilor electronice. Acestea proveneau din state precum: două în California, două în Kansas, două în Oregon și unul din Alabama, Connecticut, Delaware, Florida, Georgia, Illinois, Indiana, Minnesota, Mississippi, Missouri, Nebraska, New Jersey și Virginia.

"Decesele suplimentare sunt cercetate. (...) Datele pe care le obținem nu sugerează că acestea au atins apogeul", au declarat pentru CNN oficiali de la CDC. Potrivit acestora, există informații pentru 578 de pacienți despre substanțele conținute și ingerate prin țigări electronice sau produsele vaping. Aceste produse conțin THC, substanța psihoactivă primară a marijuanei.

CDC a făcut, în ultima perioadă, numeroase recomandări și a transmis o serie de avertismente privind consumul de țigări electronice.

Țigări electronice, leziuni. Ce conțin produsele vaping

Specialiștii din Carolina de Nord au realizat un raport potrivit căruia inhalarea substanțelor grase din uleiurile aerosolizate duce la o pneumonie acută lipoidă. Un studiu realizat de Clinica Mayo, publicat săptămâna asta, demonstrează că plămânii pacienților fuseseră expuși la vapori nocivi.

Au intervievat 578 de pacienți. 78% au raportat că au utilizat tetrahidrocannabinol (THC) cu sau fără produse de nicotină; 37% au raportat utilizarea exclusivă a produselor THC, iar 17% au spus că au folosit doar produse care conțin nicotină. Aproximativ 70% dintre pacienți sunt bărbați, iar 80% sub 35 de ani. Țigările electronice sunt disponibile în SUA din 2006 și nu este clar dacă focarul se întâmplă doar acum - sau dacă au existat cazuri mai devreme diagnosticate greșit

Țigări electronice, leziuni. Primele măsuri

Conceput inițial ca un dispozitiv de încetare a tutunului, consumul de țigarete electronice a scăzut în rândul adolescenților, datele oficiale preliminare pentru anul 2019 indicând mai mult de un sfert dintre elevii de liceu care au folosit țigări electronice în ultimele 30 de zile.

Până de curând au fost percepute ca o alternativă mai puțin dăunătoare pentru fumat, deoarece nu conțin cele 7.000 de substanțe chimice din țigări, dintre care zeci sunt cunoscute ca cauzând cancer, potrivit Yahoo.

Doar un caz de vaping a fost raportat în străinătate - autoritățile canadiene au declarat că, în septembrie, un tânăr a fost internat în spital în urma consumului de țigări electronice cu arome. Nicio altă țară nu a anunțat o situație similară. Administrația președintelui american Donald Trump ar fi anunțat că în septembrie va interzice în lunile următoare produsele aromatizate cu țigări electronice.

India a emis o interdicție absolută asupra tuturor produselor de țigară electronică, la fel ca statul american Massachusetts.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel