Încă o tranșă de vaccin Pfizer BioNtech sosește în țară

A șaptea tranșă de vaccin Pfizer BioNTech sosește mâine în țară. Dozele vor fi distribuite la centrele de vaccinare din țară.

Mâine, 01 februarie, va sosi în România a șaptea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 163.800 doze ce vor fi aduse pe cale aeriană și vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. 
Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă. Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, fiind distribuite 163.800 doze Pfizer BioNTech, după cum urmează: 
- Centrul Național de Distribuție București: 81.900 doze; 
- Centrul Regional de Distribuție Brașov: 14.040 doze (dozele vor fi distribuite din totalul dozelor de vaccin alocate Centrului Național de Distribuție București. Transportul va fi executat cu o autospecială a MApN, însoțită de autospeciale ale jandarmeriei și poliției, cu respectarea lanțului de frig); - Centrul Regional de Distribuție Cluj: 12.870 doze; 
- Centrul Regional de Distribuție Constanța: 22.230 doze; 
- Centrul Regional de Distribuție Craiova: 16.380 doze; 
- Centrul Regional de Distribuție Iași: 10.530 doze; 
- Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 19.890 doze. În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București. 
Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 08 februarie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.  
În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. 
Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația (GUVERNUL ROMÂNIEI COMITETUL NAȚIONAL DE COORDONARE A ACTIVITĂȚILOR PRIVIND VACCINAREA ÎMPOTRIVA COVID-19 Website: https://vaccinare-covid.gov.ro/ | Email: contact@vaccinare-covid.gov.ro) de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă. În ceea ce privește calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anunțat că va crește numărul de doze în jurul datei de 15 februarie, transmite Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Articole Recomandate

Alexandru Arșinel a MURIT

29 sep 2022, 19:39
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2022 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0