Încălțămintea, legătura cu durerile de spate și alte afecțiuni. Cum să îți alegi încălțările potrivite

Monika Baciu |
Data publicării:
incaltamintea - FOTO: Freepik@dimaberlin@jofreepik
incaltamintea - FOTO: Freepik@dimaberlin@jofreepik

Încălțămintea neadecvată îți poate pune în pericol sănătatea. Află cum trebuie să îți alegi încălțările potrivite.

Încălțămintea te poate afecta într-un mod negative. Se pare că tipul de pantof pe care îl porți îți poate afecta sănătatea. Deci, dacă purtați pantofii greșiți, aceste sfaturi vă vor ajuta să alegeți încălțămintea potrivită.

Poate că vă confruntați cu probleme legate de picioare și spate. Încălțămintea pe care o porți ar putea juca un rol în declanșarea durerilor.

Dacă doriți să aveți mai multă grijă de sănătatea dvs., atunci ar trebui să evitați purtarea pantofilor greșiți. Dacă pantofii tăi sunt inconfortabili, ia în considerare înlocuirea lor! Vei fi surprins de modul în care o simplă schimbare, cum ar fi purtarea încălțămintei potrivite, poate face minuni pentru sănătatea și bunăstarea ta generală, potrivit Fitneass.

Cum îți pot afecta pantofii greșiți sănătatea?

Înainte de a învăța cum să alegeți pantofii potriviti pentru tine, iată de ce acestea contează pentru sănătatea ta generală!

Coloana vertebrală și alinierea acesteia

Modul în care mergi și ceea ce porți în picioare îți poate afecta alinierea coloanei vertebrale. În organism, totul este conectat, iar încălțămintea slabă va duce la un efect de domino al durerii.

Când piciorul este într-o poziție incomodă pentru prea mult timp, creează tensiune în genunchi. De acolo, acea tensiune din genunchi va duce la disconfort în regiunea pelviană și la baza coloanei vertebrale.

Durerea și disconfortul își vor croi drum în sus și pot provoca unele efecte de durată.

Vezi și: Catatrenia, gemetele din timpul somnului, cauze. Nu există leac pentru boală

Probleme de picior

Este de la sine înțeles că o pereche proastă de pantofi va provoca probleme pentru picioarele tale. Unele dintre cele mai frecvente probleme includ:

- Beșici dureroase

- Umflături

- Tendinită

- Calusuri

- Bătături

- Fasciita plantară

Pentru unele persoane care poartă încălțăminte de mai mulți ani, aceasta poate provoca daune pe termen lung. În unele cazuri extreme, cum ar fi acest lucru, o intervenție chirurgicală poate fi necesară.

Pantoful ideal ar trebui să fie atât de susținere, cât și non-iritant.

Vezi și: Alergia la alcool, reacții severe. Poate duce chiar la moarte. Cum o recunoști și ce trebuie să faci IMEDIAT

Cum să obțineți pantofii potriviți pentru fiecare situație

Iată cum vă puteți alege o pereche de pantofi, astfel încât să puteți evita beșicile, bătăturile, durerile de spate și gât, împreună cu alte probleme de sănătate legate de utilizarea încălțămintei greșite.

Încălțămintea potrivită pentru muncă

Când vine vorba de a avea dreptul de fel de pantof, nicăieri nu este acest lucru mai important decât la locul de muncă. Acest lucru este valabil mai ales dacă lucrați într-un mediu care vă cere să stați în mod constant în picioare și să vă mișcați.

Dacă nu purtați un tip robust și de susținere a pantofului, veți dezvolta dureri.Unele dintre cele mai comune locuri de muncă care necesită perioade lungi de activitate includ vânzarea cu amănuntul, serviciile alimentare, și asistență medicală, doar pentru a numi doar câteva.

Pentru astfel de situații, veți dori ceva în care să puteți merge confortabil pentru perioade lungi de timp.

Cum să alegeți încălțămintea potrivită pentru activitățile sportive

Când joci un sport sau pur și simplu mergi la sala de sport înseamnă că ai un stil de viață active. Atunci când corpul tau are nevoie de o mulțime de sprijin. Acesta este motivul pentru care trebuie să investești în pantofi de calitate.

De exemplu, dacă alergați, alegerea potrivită în încălțăminte vă va ajuta să evitați probleme precum fracturile de tibie și gleznele luxate. Atunci când selectați o pereche nouă de utilizat în acest scop, asigurați-vă că petreceți suficient timp încercându-le.

O pereche bună de încălțăminte pe care o poți purta în perioadele grele de activitate poate fi costisitoare, însă pe termen lung, sunt o investiție utilă.

Vezi și: Moliile, riscuri pentru sănătate. 8 moduri pentru a scăpa de dăunători

Ce să ai în vedere când alegi pantofii cu toc

În general, tocurile înalte nu sunt recomandate pentru sănătatea picioarelor și a coloanei vertebrale. În ciuda acestui fapt, există multe femei cărora încă le place să le poarte pentru ocazii speciale. Ele sunt destul de la modă, la urma urmei.

Dacă le purtați, limitați utilizarea la doar câteva ore în fiecare lună. Dacă le purtați la serviciu ar trebui să aveți un loc de muncă unde activitatea să se desfășoare la birou sau alte locuri de muncă care permit să stați pe scaun pentru perioade îndelungate de timp.

Atunci când faci naveta între casă și serviciu, ai și o pereche confortabilă de pantofi pe care să o porți. Veți avea nevoie cu adevărat acest lucru în cazul în care naveta implică mersul pe jos sau condusul autoturismului.

Dacă decideți ce înălțime doriți pentru tocuri, un toc inferior va fi mai puțin probabil să vă creeze complicații.

Amintiți-vă că ceea ce puneți pe picioare afectează modul în care vă simțiți în fiecare zi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel