Incontinența. Stăpânește vezica urinară, fără intervenție chirurgicală

Adisa Codruț / 16 feb 2019 / 13:44
Incontinența se poate ameliora prin antrenament
Incontinența se poate ameliora prin antrenament

O vezică urinară hiperactivă – cunoscută și sub numele de incontinență imperioasă sau de urgență - provoacă o nevoie bruscă de a urină, chiar și atunci când vezica nu este plină. În unele cazuri, chiar nu poate fi controlată fără o intervenție chirurgicală. Dar în foarte multe cazuri se poate să-ți stăpânești vezica! Specialiștii de la Harvard Health Publishing arată cum: 

Câteodată nevoia bruscă de a urina nu poate fi controlată, ceea ce nu duce numai la incontinență, ci și la un impact negativ potențial sever asupra calității vieții.

Specialiștii de la Harvard Health Publishing notează că, în astfel de cazuri, antrenamentul vezicii urinare ar putea ajuta persoanele cu incontinență urinară.

Această strategie de tratament pentru incontinență implică învățarea de a urina după un program (golirea temporizată) și de a dezvolta mușchiul pelvian.

Cum își antrenezi vezica

Iată ce trebuie să faceți, pas cu pas, ca să vă antrenați vezica:

1) Țineți un jurnal.

Pentru o zi sau două, urmăriți timpii în care urinați sau aveți scăpări în timpul zilei.

2) Calculați.

În medie, câte ore așteptați între vizitele la toaletă în timpul zilei?

3) Alegeți un interval.

Pe baza intervalului tipic dintre momentele de nevoie de a urina, setați intervalul de pornire pentru antrenament, astfel încât să dureze cu 15 minute în plus. Deci, dacă de obicei aveți nevoie să folosiți toaleta din oră în oră, măriți intervalul la o oră și 15 minute.

4) Abțineți-vă.

În ziua în care începeți antrenamentul, goliți-vă vezică dis de dimineață și nu mergeți din nou la toaletă până când nu atingeți intervalul de timp țintă. Dacă la o oră și un sfert simțiți că nu aveținevoie și că mai puteți rezista, nu o faceți. Mergeți la baie! Dacă nevoia lovește mai devreme de o oră și un sfert, reamintiți-vă că vezica urinară nu este cu adevărat plină și folosiți orice tehnică puteți să întârziați momentul. Încercați exerciții de antrenament pentru mușchii pelvieni (denumite și Kegels) sau pur și simplu încercați să așteptați încă cinci minute înainte de a vă deplasa încet spre baie.

5) Măriți intervalul.

Odată ce ați reușit să vă acomodați cu intervalul inițial, creșteți-l treptat. cu încă 15 minute până vă obișnuiți iar, și tot așa. Pe parcursul mai multor săptămâni sau luni, puteți descoperi că veți ajunge să fiți în stare să rezistați din ce în ce ai mult. După patru până la opt săptămâni, dacă credeți că ați constatat o îmbunătățire a incontinenței, țineți un alt jurnal de o zi. Comparați jurnalul inițial cu cel de-al doilea jurnal pentru a descoperi îmbunătățirile din intervalele dvs. și cantitatea de urină pe care o eliminați. Actul de revizuire și comparare contribuie de fapt la întărirea procesului de instruire a vezicii urinare.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy