Incontinența urinară de stres, ameliorată cu ajutorul unei aplicații

DCMedical Team / 19 Martie 2019 / 16:55
Incontinența se poate ameliora prin antrenament
Incontinența se poate ameliora prin antrenament

Incontinența urinară de stres poate fi ameliorată prin practicarea unor exerciții ale podelei pelvine. Mai mult, specialiștii suedezi chiar au dezvoltat o aplicație pentru telefonul android, după care femeile își ghidează exercițiile.

Antrenarea podelei pelvine le poate ajuta pe femeile care au probleme cu incontinența urinară, dacă ne referim la incontinența de stres, respectiv atunci când strănută, tușesc sau râd.  

Cercetătorii suedezi au realizat un studiu pentru a afla dacă astfel de exerciții funcționează atunci când sunt îndrumate cu ajutorul unei aplicații smartphone, dezvoltată în acest scop.

Exercițiile ghidate de aplicație, mai eficiente

Cercetatorii au studiat 123 de femei care au avut cel puțin un episod de incontinență de stres pe săptămână. Au ales aleatoriu 62 de femei care au utilizat aplicația și 61 care au continuat să facă exercițiile obișnuite, ori foloseau orice altă metodă pentru a face față incontinenței de stres.

Femeile și-au evaluat simptomele utilizând chestionare standardizate la începutul și la sfârșitul studiului de trei luni.

Printre grupul care a folosit aplicația, 98% au efectuat în mod regulat exerciții pelvine până la sfârșitul studiului.

Aproximativ 90% din acel grup au raportat ameliorări ale simptomelor, comparativ cu 20% din grupul de control. Grupul care a utilizat aplicația a raportat de asemenea o reducere a numărului mediu de episoade de incontinență, de la trei la una pe săptămână. Rezultatele au fost publicate de revista Neurourology și Urodynamics.

Aplicația prezintă un antrenament de bază al podelei pelvine și a fost pusă la dispoziție gratuit pentru dospozitivele android.

Vezi articolul complet AICI.

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy