Infecția cu HIV detectată de o aplicație pe telefon

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Telefon
Telefon
  • Telefon

Cercetătorii de la Brigham and Women's Hospital au creat un instrument portabil și accesibil de diagnosticare mobilă, folosind un telefon mobil și nanotehnologie, care are capacitatea de a detecta virușii HIV și potențialul de a monitoriza managementul bolii, în regiuni sărace ale globului.

Gestionarea virusului imunodeficienței umane 1 (HIV), care îngreunează sistemul imunitar prin atacarea celulelor sănătoase, rămâne o provocare majoră pentru sănătatea globală în țările în curs de dezvoltare care nu dispun de infrastructură și profesioniști din domeniul medical.

Aplicație-dispozitiv ușor de folosit

Cercetătorii de la Brigham and Women's Hospital au proiectat un instrument portabil și accesibil de diagnosticare, utilizând un telefon mobil și nanotehnologie, cu capacitatea de a detecta virușii HIV și de a monitoriza gestionarea bolii în regiuni cu resurse limitate. Aplicația este descrisă într-o lucrare publicată recent în Nature Communications.

Detectarea precoce a virusului HIV este esențială pentru a preveni progresia bolii și transmiterea acesteia, și necesită o monitorizare pe termen lung, care poate fi o povară pentru familiile care trebuie să călătorească pentru a ajunge la o clinică sau la spital specializat", a declarat autorul principal Hadi Shafiee, doctor în medicină și cercetător principal în cadrul Deartamentului de inginerie în medicină și al Departamentului Renal de la Brigham.

Această aplicație rapidă și ieftină pe un telefon mobil reprezintă o nouă metodă de detectare a infecției acute, care ar reduce riscul de transmitere a virusului și ar putea fi, de asemenea, utilizat pentru a detecta episoadele de eșec în tratament precoce".

Test de doar 5 dolari

Metodele tradiționale de monitorizare a virusului HIV sunt costisitoare, necesitând utilizarea reacției în lanț a polimerazei (PCR). Shafiee și colegii săi au căutat să elaboreze un instrument accesibil, simplu, care să facă posibilă testarea și monitorizarea HIV pentru persoanele din țările în curs de dezvoltare, care au acces restrâns la îngrijiri medicale.

Folosind nanotehnologia, un microcip, un telefon mobil și un dispozitiv de tipărit 3D, cercetătorii au creat o aplicație care poate detecta acizii nucleici ARN ai virusului dintr-o singură picătură de sânge (VEZI FOTO2). Dispozitivul detectează acizii nucleici amplificați cu HIV prin monitorizarea telefonică a mișcării lanțurilor ADN fără a utiliza echipamente voluminoase sau costisitoare. Precizia de detecție a fost evaluată pentru specificitate și sensibilitate.

Cercetătorii au descoperit că aplicația a permis detectarea virusului HIV cu o specificitate de 99,1% și o sensibilitate de 94,6% la o valoare prag relevantă clinic de 1000 particule de virus / ml, cu rezultate în decurs de o oră. În mod special, costul total aplicației, atașamentului telefonic și al reactivilor a fost mai mic de 5 dolari per test.

Util în țările în curs de dezvoltare

Personalul sanitar din țările în curs de dezvoltare ar putea folosi cu ușurință aceste dispozitive atunci când merg în zone izolate ca să efectueze testarea și monitorizarea HIV. Deoarece testul este atât de rapid, deciziile critice privind următorul pas medical ar putea fi luate chiar la fața locului", a spus Shafiee.

Aceasta ar elimina povara călătoriilor la clinica medicală și ar oferi persoanelor infectate un mijloc mai eficient de a-și gestiona HIV".

Am putea folosi aceeași tehnologie ca un instrument de diagnostic rapid și ieftin și pentru alte virusuri și bacterii, de asemenea", a spus autorul principal Mohamed doctorul în medicină dr.Shehata Draz, un instructor de la Divizia de inginerie în medicină și Departamentul Renal de la Brigham . „Această platformă ar putea ajuta o mulțime de oameni din întreaga lume", a conchis el, într-un material dat publicității de centrul de cercetare.

Studiul, integral, poate fi găsit AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel