Infectare după vaccinare: ce se întâmplă în această situație

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Simptome COVID-19
Simptome COVID-19

Vaccinarea împotriva COVID-19 se extinde tot mai mult și multe persoane se înscriu deja pe platforma pusă la dispoziție pentru programarea la vaccinare. Totuși, oameni mai au întrebări.

Una dintre cele mai frecvente se referă la ce se întâmplă dacă o persoana care a primit prima doză de vaccin se infectează în următoarele zile, înainte de a căpăta imunitate. Medicul Valeriu Gheorghiță spune că este posibil, însă vom face o formă mai ușoară a bolii. 
„Există acest risc, mult mai redus decât nevaccinat. Facem desigur și doza a doua de vaccin, chiar dacă suntem infectați cu SARS-CoV-2  pentru că altfel pierdem beneficiile vaccinului pe termen lung. Ne vaccinăm chiar dacă avem simptome ușoare, însă nu vom dezvolta simptomatologie gravă ca în cazul în care nu ne-am fi vaccinat. Vom avea anticorpi la 10-14 zile după prima doză și devin maximi la 7 zile după doza 2 de vaccin”, a explicat el la Antena 3. 

Valeriu Gheorghiță se va vaccina mâine. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel