Institutul Cantacuzino: Putem produce doar 1.000 de flacoane OROSTIM HV în 10-14 zile

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Sute de persoane au vrut să cumpere OROSTIM HV. Foto: print screen Digi24
Sute de persoane au vrut să cumpere OROSTIM HV. Foto: print screen Digi24

După ce primul lot de OROSTIM HV s-a dat mai ceva ca pâinea caldă, sute de oameni înghesuindu-se să cumpere imunomodulatorul, conducerea Institutului Cantacuzino anunță că nu poate produce mult și rapid. 

Cantitatea de imunomodulator OROSTIM HV a fost insuficientă pentru cerea uriașă din prima zi. Sute de oameni au stat la coadă doar-doar vor putea cumpăra suplimentul alimentar care e adjuvant pentru sistemul imunitar, dar despre care unii cred că ar fi „leac pentru COVID”.

„Văzând la televizor că au ieșit niște pastile pentru COVID am venit să văd dacă mai sunt. S-au epuizat în 20 de minute. Nu mai sunt”, spunea un cetățean, la Digi24.

Pentru că cerea a fost mai mare decât oferta, conducerea Institutului Cantacuzino a venit cu precizări. 

„Referitor la punerea pe piață a produsului imunomodulator OROSTIM HV prin punctul de vânzare al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, din Splaiul Independenței nr. 103, facem următoarele precizări:

Produsul OROSTIM-HV a reprezentat un proiect de cercetare desfășurat de Institutul „Cantacuzino” pe parcursul acestui an, la finalul căruia Institutul a demarat procesul de microproducție, cu capacitățile experimentale proprii.

Miercuri, 2 decembrie, produsul a fost lansat pe piață, fiind scos la vânzare primul lot de OROSTIM HV obținut prin procesul de microproducție al instituției de cercetare, lot compus din 942 de flacoane.

Ritmul maxim pe care îl poate asigura Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, cu capacitățile de microproducție din dotare, este, la acest moment, de 1.000 de flacoane scoase la vânzare într-un interval de 10-14 zile. Acest ritm este condiționat atât de capacitatea limitată de producție, dar, mai ales, de controlul de calitate care se desfășoară cu strictețe pentru fiecare lot produs.

Prin optimizarea fluxului de microproducție, Institutul își propune să ajungă, în perioada următoare, la dublarea acestei cantități.

Producția de masă a imunomodulatorului OROSTIM HV, poate fi externalizată către agenți economici specializați care dețin capacități de fabricație de nivel industrial.

În acest sens, Institutul își exprimă întreaga disponibilitate pentru demararea discuțiilor cu producătorii interesați de realizarea transferului tehnologic, astfel încât OROSTIM HV să poată fi oferit pe piață în cantități suficiente”, se arată într-un comunicat remis redacției. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel