Institutul „Marius Nasta”, capacitate mărită de testare COVID-19

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” îşi măreşte capacitatea de testare pentru SARS-CoV-2, după ce a dat în folosinţă un al doilea aparat pentru diagnosticarea moleculară de tip RT-PCR.

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” îşi măreşte considerabil capacitatea de testare pentru SARS-CoV-2, după ce a dat în folosinţă, începând din această săptămână, un al doilea aparat destinat diagnosticului molecular de tip RT-PCR, notează agerpres.ro. Potrivit unui comunicat de presă al unităţii medicale, noul aparat are o capacitate de 96 de teste la trei ore.
„Prin includerea şi a acestui aparat în dotarea laboratorului, practic vom creşte capacitatea de diagnostic de peste trei ori faţă de ce am avut până în prezent. Important la specificaţiile tehnice ale acestui aparat este că nu este destinat doar depistării infecţiei cu noul coronavirus. Ulterior, cu noul aparat se vor putea realiza şi determinări ale rezistenţei tulpinilor de mycobacterium tuberculosis la antibioticele utilizate în tratamentul tuberculozei”, a declarat asist. univ. dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, citată în comunicatul de presă.
Noul aparat va putea realiza aproximativ 192 de teste zilnic în actuala configuraţie a echipei care operează echipamentul.
„Creşterea capacităţii de testare pentru SARS-CoV-2 la Institutul de Pneumoftiziologie «Marius Nasta» reprezintă încă un pas important pentru Ministerul Sănătăţii, pentru creşterea capacităţii generale de testare pentru SARS-CoV-2, mai ales că aici, la institut, există şi personalul aferent instruit, care să poată să lucreze toate testele pe care aparatele le pot realiza”, a declarat dr. Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, potrivit aceluiaşi comunicat.
Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” este unul dintre spitalele desemnate de Ministerul Sănătăţii să trateze pacienţi cu SARS-CoV-2. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel