Ioana Mihăilă, MS: 247 paturi ATI adulți COVID-19 și 32 pentru copii, neocupate la nivel național

Dana Lascu / 26 apr 2021 / 11:53
Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății
Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății a prezentat situația paturilor ATI neocupate la nivel național. „Situația este mai bună decât în săptămânile trecute”, a spus ministrul. 

„Într-adevăr, situația este mai bună decât în săptămânile trecute. În momentul acesta, avem la nivel național 247 de paturi de Terapie intensivă neocupate, conform raportărilor verificate ieri, la ora 17,00. (...) La nivel național, 247 de paturi libere pentru adulți, 32 paturi libere pentru copii. La nivelul Bucureștiului, 55 de paturi libere pentru adulți și 10 paturi libere pentru copii”, a declarat, luni, într-o conferință de presă, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. 

Situația era valabilă duminică la ora 17.00. Ioana Mihăilă a afirmat că numărul de infectări cu SARS-CoV-2 raportat zilnic „respectă realitatea”.

„Numărul de infectări raportat zilnic respectă realitatea și îl verificăm, împreună cu numărul de paturi, din mai multe surse. De exemplu, pentru numărul de paturi am solicitat informațiile ieri pentru ora 17,00 și ele au fost concordante. Cele două surse de informații au fost Centrul de comandă de la Ministerul Sănătății și Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției care ajută la transferul pacienților între unitățile sanitare”, a adăugat ministrul Sănătății.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy