Ioana Mihăilă, MS: 247 paturi ATI adulți COVID-19 și 32 pentru copii, neocupate la nivel național

Dana Lascu |
Data publicării:
Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății
Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății a prezentat situația paturilor ATI neocupate la nivel național. „Situația este mai bună decât în săptămânile trecute”, a spus ministrul. 

„Într-adevăr, situația este mai bună decât în săptămânile trecute. În momentul acesta, avem la nivel național 247 de paturi de Terapie intensivă neocupate, conform raportărilor verificate ieri, la ora 17,00. (...) La nivel național, 247 de paturi libere pentru adulți, 32 paturi libere pentru copii. La nivelul Bucureștiului, 55 de paturi libere pentru adulți și 10 paturi libere pentru copii”, a declarat, luni, într-o conferință de presă, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. 

Situația era valabilă duminică la ora 17.00. Ioana Mihăilă a afirmat că numărul de infectări cu SARS-CoV-2 raportat zilnic „respectă realitatea”.

„Numărul de infectări raportat zilnic respectă realitatea și îl verificăm, împreună cu numărul de paturi, din mai multe surse. De exemplu, pentru numărul de paturi am solicitat informațiile ieri pentru ora 17,00 și ele au fost concordante. Cele două surse de informații au fost Centrul de comandă de la Ministerul Sănătății și Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției care ajută la transferul pacienților între unitățile sanitare”, a adăugat ministrul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel