Irlanda vaccinează împotriva COVID copiii cu vârste între 12 și 15 ani

Adisa Codruț |
Data publicării:
Copii
Copii

Statul irlandez începe vaccinarea împotriva COVID a copiilor între 12 și 15 ani.

Irlanda va începe vaccinarea împotriva coronavirusului a copiilor începând de la vârsta de 12 ani, conform unui anunţ făcut marţi de guvernul de la Dublin în care este subliniat "riscul semnificativ" reprezentat de varianta Delta. Într-un comunicat ce a urmat unei şedinţe a Consiliului de miniştri, guvernul a indicat că "a acceptat recomandarea" de a extinde vaccinarea la copiii cu vârste între 12 şi 15 ani.

Conform ministrului sănătăţii, Steven Donelly, copiii vor putea fi inoculaţi cu vaccinuri mARN produse de Pfizer sau Moderna, vaccinuri ce au primit o autorizaţie condiţionată de punere pe piaţă din partea Uniunii Europene. "Continuăm să observăm o creştere a numărului de cazuri de COVID-19 la tineri", a declarat el într-un comunicat. "Vaccinarea, cu respectarea sfatului medicului, rămâne cea mai bună protecţie", a adăugat el.

Adolescenţii irlandezi cu vârsta de 16 - 17 ani se pot înscrie începând de marţi pentru a se inocula cu vaccinuri mARN. Aproximativ 69% din populaţia irlandeză este complet vaccinată, iar 83% dintre irlandezi au primit cel puţin un vaccin împotriva COVID-19. În total au fost administrate 5,5 milioane de doze de vaccin la o populaţie de 5 milioane de locuitori. Irlanda a înregistrat 5.026 de morţi de la începutul pandemiei. În ultimele săptămâni, chiar dacă numărul deceselor a rămas moderat, numărul de cazuri a crescut semnificativ. În prezent, zilnic sunt semnalate peste 1.000 de noi infecţii, iar numărul de spitalizări creşte de asemenea, arată Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel