Jandarmi testați pozitiv la noul coronavirus: sunt testate mai multe persoane cu care au intrat în contact

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:

Doi jandarmi maramureșeni au fost testați pozitiv la noul coronavirus. Toți colegii lor care au fost în contact direct cu ei sunt în izolare.

Doi jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Județean „Pintea Viteazul” Maramureș au fost testați pozitiv la noul coroanvirus. Toți contacții direcți au fost plasați în carantină/izolare la domiciliu sau în locația declarată. La sediul inspectoratului s-a efectuat dezinfecția în toate birourile, pe holuri și în zonele de acces. De asemenea, au fost luate măsurile specifice de protecție pentru angajați. „Vă precizăm că au mai fost recoltate probe de la angajați din structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și că se așteaptă primirea rezultatelor de laborator. Pentru a preveni și limita infecția cu SARS-CoV-2 la nivelul județului nostru, le reamintim cetățenilor să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, normele stabilite de specialiști, respectiv păstrarea distanței fizice de protecție sanitară și igienizarea frecventă a mâinilor”, arată Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Maramureș. 

Cadre didactice, confirmate cu COVID-19

De asemenea, CJSU anunță că sunt două cadre didactice infectate cu noul coronavirus. Unul dintre ei este de la Colegiul Național ”Vasile Lucaciu” din municipiul Baia Mare. „Acesta și-a desfășurat activitatea în sistem hibrid, iar la clasa unde este diriginte, orele de dirigenție au fost exclusiv online. Au fost respectate normele și măsurile stabilite la colegiu, iar instituția de învățământ a fost dezinfectată zilnic, conform procedurilor stabilite”, mai arată CJSU Maramureș. 
Un alt cadru didactic confirmat este de la Școala Gimnazială ”Alexandru Ivasiuc” din municipiul Baia Mare. Acesta a desfășurat ore de curs doar la o singură clasă de elevi. „Și în această unitate de învățământ s-au respectat procedurile și au fost luate măsurile specifice de protecție a cadrelor didactice și elevilor. Clasa de elevi unde a predat cadrul didactic va desfășura ore exclusiv în sistem online. Pentru a preveni și limita infecția cu SARS-CoV-2 la nivelul județului nostru, le reamintim cetățenilor să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, normele stabilite de specialiști, respectiv păstrarea distanței fizice de protecție sanitară și igienizarea frecventă a mâinilor”, mai precizează CJSU Maramureș. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel