Klaus Iohannis: Campania de vaccinare contra COVID-19 va fi una de succes. Vaccinurile sunt eficiente și sigure

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Președintele Klaus Iohannis, în vizită la SUUB. Foto: Facebook
Președintele Klaus Iohannis, în vizită la SUUB. Foto: Facebook

Președintele Klaus Iohannis, care a făcut astăzi o vizită la Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB), este convins de succesul campaniei de vaccinare împotriva COVOD-19, care va începe abia în primăvară, și că vaccinurile sunt „eficiente” și „sigure”.

Am putea avea mai multe vaccinuri anti COVID-19 la dispoziție, a anunțat președintele Klaus Iohannis. 

„Deja în cursul acestei săptămâni intenționez să vizitez un centru de vaccinare COVID-19 și în acest fel, lumea va putea să vadă că nu vorbim despre o teorie, ci vorbim despre un demers practic. Deci, la noi, campania de vaccinare va fi o campanie de succes și chiar dacă mai sunt unii care comentează că poate vaccinul este nu știu cum, vă asigur că vaccinurile care se produc acum, pentru această campanie, sunt eficiente, sunt sigure și un lucru care cred că este important de știut: vaccinarea nu este obligatorie, dar eu sunt convins că prin rezultatele pe care le vom obține în primele luni de zile, cam toată lumea se va convinge de siguranța acestor vaccinuri și va dori să se vaccineze și în acest fel vom termina pandemia, pur și simplu. Deci, toate acestea sunt vești foarte bune", a afirmat președintele Klaus Iohannis, în cadrul unei declarații de presă susținute cu prilejul vizitei la Spitalul Universitar de Urgență București.

Președintele a explicat că este posibil să avem mai multe vaccinuri la dispoziție, iar campania de vaccinare nu va începe la sfârșitul acestui an, așa cum s-a vehiculat până acum. 

„Este destul de probabil să avem chiar de la începutul anului un vaccin sau două disponibile şi pentru noi, în România. Sigur, vorbim de primele tranşe, care însă vor fi suficiente pentru a vaccina întregul personal medical din România, majoritatea pacienţilor cu boli care au dovedit că sunt periculoase în combinaţia cu SARS-CoV-2 şi cred că asta este o veste foarte bună. Noi cu toţii pornim de la premisa că vaccinarea populaţiei în masă se va putea petrece undeva în primăvară, însă este clar că trebuie să aşteptăm un pic pentru a avea descrierea exactă pentru fiecare vaccin, pentru ca medicii să decidă cine ce vaccin primeşte, pentru ca efectul să fie optimal. Însă noi am făcut în ultimele săptămâni paşi importanţi în direcţia consolidării strategiei de vaccinare. Ea este deja aprobată în guvern. Va fi aprobată în această săptămână şi în CSAT. Suntem pregătiţi", a precizat eKlaus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel