Klaus Iohannis: Introducem noi restricții; recomandările devin obligații

Dana Lascu / 24 Martie 2020 / 13:56
Președintele Klaus Iohannis. Foto: Președinție
Președintele Klaus Iohannis. Foto: Președinție

Președintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi că recomandările în cazul epidemiei de coronavirus devin, de mâine, obligații.

„Am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a fi în situația să îngrădim, să încetinim răspândirea infecției cu coronavirus. Astfel, se vor introduce noi restricții de circulație și noi restricții pentru români, în sensul că ceea ce a fost până acum o recomandare devine o obligație, după principiul stăm acasă", a spus președintele României, Klaus Iohannis, după ședința de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19, pe care a avut-o cu primul ministru Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, și ministrul Sănătății, Victor Costache.

Șeful statului a arătat că, și în această situație, românii vor putea merge la serviciu și să-și facă cumpărăturile necesare.

„Am convenit să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau în izolare măsuri de supraveghere electronică, fiindcă este necesar ca aceste măsuri să fie respectate integral", a mai spus Klaus Iohannis.

Președintele a arătat că s-a decis și folosirea Armatei pentru gestionarea situației de criză determinată de creșterea numărului de cazuri de infecție cu coronavirus.

„Armata va pune la dispoziție personal care va veni să suplimenteze forțele de ordine publică, Jandarmerie și Poliție. (...) Este evident că avem nevoie de măsuri speciale, dar și de restricții speciale și astfel pentru a proteja persoanele peste 65 ani. Pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale, în sensul că vor trebui în interesul propriu să stea practic tot timpul acasă", a spus președintele.

El a explicat că măsurile vor fi prevăzute într-o nuă ordonanță militară, care va fi redactată până la sfârșitul acestei zile, iar restricțiile vor intra în vigoare începând de miercuri.

„Am discutat și alte măsuri care se cer luate, fie prin ordonanțe de urgență ale Guvernului, fie prin hotărâri ale Guvernului, fie prin ordine militare. Aceste restricții pe care tocmai le-am menționat vor fi prelucrate în cursul zilei de astăzi într-o ordonanță militară, care se va finaliza până la sfârșitul acestei zile și restricțiile, dragi români, vor intra în vigoare începând de mâine", a spus Iohannis.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy