Klaus Iohannis, pandemia COVID: Nu îmi doresc restricții, dar vor fi reintroduse punctual

Dana Lascu |
Data publicării:
Președintele Klaus Iohannis. Foto: Administrația Prezidențială
Președintele Klaus Iohannis. Foto: Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis a spus că nu dorește reintroducerea restricțiilor de tip carantină, dar că pentru a nu scăpa situația de sub control s-ar putea ca punctual, în zonele afectate, să fie impuse totuși. 

„Măsurile care trebuie luate sunt cele individuale: mască, distanță, igienă. Dar sunt persoane care nu vor să respecte toate normele și trebuie intervenit. Eu nu îmi doresc să reintroducem restricții, dar e evident că în anumite localități și pe anumite segmente e posibil să se reintroducă anumite restricții, pentru că altfel lucrurile scapă de sub control. Repet, nu-mi doresc să introducem restricții, dar dacă numărul de infectări crește, e foarte posibil să se reintroducă local, regional anumite restricții”,a spus președintele Klaus Iohannis, într-o conferință de presă. 

„Opinia aproape unanimă a specialiștilor este că în Europa un al doilea val al pandemiei COVID este iminent. Deja, cele mai multe țări de pe continent înregistrează zilnic cifre îngrijorătoare. Nici la noi situația nu e mai bună. Chiar astăzi am avut un record negativ al infectărilor. E imperativ să facem toate eforturile pentru a inversa aceste trend ascendent și de a menține pandemia sub control. (...) Acest virus nu va dispărea prea curând și în aceste condiții până va fi disponibil vaccinul sau un tratament eficient, trebuie să găsim soluții să avem o societate și o economie funcționale. E important ca sistemul medical românesc să nu fie copleșit”, a adăugat Președintele.

Klaus Iohannis a avut și un mesaj pentru români: „Evitați deplasările inutile pentru a nu vă expune riscului de infectare, respectați regulile de protecție sanitară!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel