Leac pentru insomnie. Ce să bei ca să adormi imediat și să dormi bine

Leac pentru insomnie - Fotos: Freepick
Leac pentru insomnie - Fotos: Freepick

Leac pentru insomnie. Ce băutură trebuie să bei ca să adormi imediat și să dormi bine. Descoperirea făcută de cercetători.

Leac pentru insomnie. Insomnia este una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate în rândul adulților. Insomnia cauzează probleme de somn care interferează cu viața de zi cu zi și poate fi debilitantă pentru unele persoane. Mulți factori pot contribui la insomnie, inclusiv stresul, medicamentele, precum și obiceiurile de somn și mediul în care trăiește o persoană.

Leac pentru insomnie. Insomnia este o tulburare a somnului caracterizată prin dificultăți în a adormi, a rămâne adormit sau ambele. Un diagnostic de insomnie presupune ca aceste tulburări de somn să provoace și tulburări în timpul zilei, cum ar fi somnolența sau dificultatea de concentrare.

Leac pentru insomnie. Ce băutură să bei ca să adormi imediat

 

Insomnia netratată, care duce la privarea de somn pe termen lung, este legată de o serie de efecte nocive.

Până la două treimi dintre oameni se confruntă ocazional cu simptome de insomnie. Aceste crize de insomnie pot îndeplini sau nu criteriile pentru un diagnostic formal de insomnie, în funcție de cât timp durează și dacă provoacă suferință sau interferează cu funcționarea zilnică. Dar este important ca oricine are preocupări legate de somnul său să le discute cu un profesionist din domeniul sănătății pentru un diagnostic și un tratament adecvat.

Dieta anti-cancer. Cele două alimente pe care pacienții cu cancer nu ar trebui să le mai mănânce. Sanda Crețoiu: Celulele canceroase nu se mai multiplică. Rezultate după 2 luni

Cele două tipuri principale de insomnie sunt insomnia acută și insomnia cronică. Principala diferență între aceste două tipuri este că insomnia acută este o afecțiune pe termen scurt, în timp ce insomnia cronică provoacă probleme de somn timp de cel puțin trei luni. 

Cu toate acestea, cele mai recente dovezi arată că înțelegerea faptului că o persoană are insomnie acută sau cronică are mai multă importanță pentru luarea deciziilor privind îngrijirea medicală decât aceste alte distincții, potrivit Sleep Foundation.

Leac pentru insomnie. Simptomele insomniei

Simptomele insomniei includ diverse dificultăți de somn și probleme în timpul zilei. Problemele comune de somn care pot semnala prezența insomniei includ:

- Dificultăți în a adormi

- Probleme în a rămâne adormit pe tot parcursul nopții

- Trezirea nedorită dimineața devreme

- Rezistența la somn la ora de culcare la copii și adolescenți

- Dificultatea de a dormi fără ajutorul unui îngrijitor la copii și adolescenți

Prolapsul vezicii urinare, simptome, cauze tratament. Afecțiunea caracteristică în principal femeilor. Când este nevoie de intervenție chirurgicală

În plus, insomnia provoacă simptome în timpul zilei legate de pierderea somnului:

- Oboseală

- Tulburări ale atenției sau ale memoriei

- Dificultăți la locul de muncă, la școală sau la performanța socială

- Iritabilitate sau stare de spirit perturbată

- Somnolență

- Scăderea motivației

- Creșterea numărului de accidente sau greșeli

- Îngrijorări sau nemulțumire în legătură cu propriul somn

- Probleme de comportament, cum ar fi hiperactivitatea sau agresivitatea, în special la copii

Discutați cu medicul dacă aveți dificultăți în a adormi sau a rămâne adormit. De asemenea, ar trebui să discutați cu un medic dacă aveți somnolență semnificativă sau alte simptome în timpul zilei.

Ei bine, mulți oameni găsesc diferite metode de a adormi. Unele metode implică medicamente, altele diferite metode de autosugestie. Iată însă și o băutură care vă poate ajuta să adormiți mai repede.

Un remediu casnic mai vechi ar fi să bei un pahar de lapte cald (cu o linguriță de miere, spun unele teorii), dar există persoane care au intoleranță la lactoză.

Un studiu de la Universitatea de Stat din Louisiana (LSU), cu finanțare de la Cherry Marketing Institute, susține că dacă bei suc de cireșe te va face să dormi.

LSU recomandă două pahare de suc de cireșe pentru a avea efect. Cireșele au un hormon numit Melatonină și un aminoacid numit Triptofan care să senzația de oboseală.

Se crede că cireșele acrișoare sunt cele mai bune pentru somn. Dar cireșele acrișoare nu sunt bune doar pentru somn. Cercetările au descoperit că acestea pot ajuta la combaterea obezității.

Un alt studiu a constatat că acestea pot ajuta la reducerea durerilor musculare și s-a constatat că pot reduce și riscul de accident vascular cerebral.

Cireșele acrișoare sunt, de asemenea, pline de vitamine și substanțe nutritive și stimulează sistemul imunitar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel