Legătură neștiută între somn și COVID-19. Incredibil ce au descoperit medicii

Irina Radu |
Data publicării:

A dormi suficient, cel puţin cu două zile înainte de vaccinarea anti-COVID-19, poate ajuta la un răspuns mai bun al imunizării, a declarat specialista Guadalupe Teran, într-un interviu acordat, joi, 18 martie, agenţiei EFE.

"Există studii care demonstrează că atunci când se doarme bine, cel puţin în cele două zile de dinaintea vaccinării antigripale, sau în acest caz anti-COVID-19, organismul poate genera mai mulţi anticorpi.", a explicat această specialistă în terapia somnului de la Universitatea Autonomă Metropolitană (UAM) din Mexic.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Somnului, care se marchează în data de 19 martie, Guadalupe Terán a explicat că oamenii trebuie să doarmă cel puţin între 7 şi 9 ore, pentru a se putea considera că somnul este suficient.

Ea a precizat în acest sens că a dormi suficient poate ajuta şi la prevenirea unor boli cronice. "Altminteri cresc probabilităţile de a dezvolta afecţiuni precum hipertensiune, diabet, infarct şi obezitate, printre alte boli cardiovasculare şi metabolice.", a adăugat experta.

La ce ajută somnul

 

Potrivit ei, somnul serveşte la întărirea sistemului imunitar, astfel încât a dormi suficient poate ajuta la evitarea infecţiei COVID-19, şi ca antioxidant pentru a întârzia procesul de îmbătrânire.

Guadalupe Terán a precizat că nevoie de un program riguros de odihnă, cu ore de culcare înainte de miezul nopţii şi deşteptarea de dimineaţă, pentru care trebuie să se renunţe seara la consumul de cafea, tutun şi băuturi alcoolice.

"Somnul este modul nostru de a ne reface organismul, de a ne echilibra sistemul, de a ne reface după o boală, de a ne dezintoxica organismul şi de a ne creşte speranţa de viaţă.", a concluzionat ea.

Citește și Cum te poți infecta cu COVID-19 atingând masca de pe față. VIDEO care te va pune pe gânduri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel