
Noile cercetări susțin că aceia care dorm puțin au tendința să mănânce mai mult și nu alimente sănătoase.
Efecte, somn. O cercetare recentă susține că privarea totală de somn poate declanșa un sistem de recompense în creier, ca răspuns la stimuli alimentari. Oamenii de știință au aflat recent că există o relație între pierderea de somn și reacția creierului la alimente. La această concluzie au ajuns după ce au testat mai mulți voluntari. 9 zile au dormit aceștia mai puțin decât de obicei.
Analizând rezultatele au sesizat că obținerea unei cantități corecte de somn pare să reducă hipersensibilitatea la stimulii alimentari. Studiul a fost publicat în revista Sleep.
O altă cercetare a adăugat și stresul la neobținerea unei odihne suficiente. Potrivit medicinenet, cercetătorii au descoperit că atunci când oamenii veneau acasă după o zi grea la serviciu, aveau mai multe șanse să mănânce mai mult și nu mâncare sănătoasă. Iar în timp, asta ar duce la obiceiuri alimentare nesănătose și alte afecțiuni. Cercetătorii consideră că somn suficient, pentru majoritatea oamenilor, înseamnă înte 7 și 8 ore.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-