In memoriam, Alexandru Darie: TVR a programat o serie de ediţii dedicate regretatului regizor
Televiziunea publică va difuza o serie de producţii dedicate lui Alexandru Darie. Regizorul s-a stins în urmă cu două zile, în urma unei afecțiuni grave, după ce a fost internat aproape dpuă săptăm&a...
În memoria regizorului Ducu Darie, televiziunea publică va difuza o serie de producții care îi sunt dedicate, se arată într-un comunicat de presă:
Joi, 19 septembrie a.c, de la ora 15.00, TVR2 a programat o ediţie specială a emisiunii „Ieri, azi, mâine”. În 2015, regizorul răspundea cu bucurie invitaţiei pentru a realiza un interviu emoţionant alături de Corina Dănilă. A vorbit despre carieră, copilărie, familie, amintindu-şi cu emoţie de tatăl său, Iurie Darie. „Când te gândeşti la părinţi, la bunici sau la oamenii dragi care ţi-au fost în viaţă, după ce ai trecut peste momentul despărţirii, ei revin în mintea ta ca şi cum n-au plecat, ca şi cum sunt în continuare alături de tine. Când conştientizezi lucrul acesta, e ca şi cum te trezeşti din somn", poevstea Alexandru Darie.
În cadrul programului „Confesiuni”, redifuzat astăzi, 19 septembrie, pe TVR2, ora 16.55, Alexandru Darie îi mărturisea prezentatoarea Iuliana Marciuc: „Am intrat în TVR când aveam 4 ani. M-am bucurat foarte mult când, peste ani, mi s-a spus prima dată Alexandru Darie şi punct, fără a se mai adăuga «ştiţi, e fiul lui Iurie Darie». Am vrut de la bun început să mă fac regizor de teatru. Vedeam actorii jucând acelaşi lucru, iar eu voiam să fac ceva care nu se repetă. Tata mi-a spus: Ducule, faci ce vrei, eu la Teatru nu îţi pun nici vorbă bună, nici vorbă rea...”.
Tot despre părinţi a început şi dialogul cu Eugenia Vodă, în care regizorul Alexandu Darie a povestit cum numele său a fost transformat pe parcurs, de cei dragi în Alexandrucu, pentru ca mai apoi să fie cunoscut în breaslă ca Ducu Darie. Emisiunea „Profesioniştii” in memoriam Alexandru Darie, va fi difuzată sâmbătă, 21 septembrie, ora 23.00, pe TVR 1 şi pe TVR 3, luni, 23 septembrie, de la ora 21.00.
Sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 22.00, pe TVR 3, vă invităm să urmărţi o ediţie „Nocturne” - in Memoriam Alexandru Darie, despre cultură, succes, lovituri, destin, regrete. În 2007, realizatoarea Marina Constantinescu îl invita pe Ducu Darie în studioul TVR pentru o „călătorie” în jurul Pământului, în locurile în care regizorul a pus în scenă adevărate opere de artă: la Londra, Milano, New York, Tokyo.
Sub genericul „Maeştrii Teatrului Românesc”, TVR 3 a programat, duminică, 22 septembrie, de la ora 17.00, documentarul artistic „O anumită stare de spirit”, semnat Alexandu Darie. Producţia, care marchează prima întâlnire a regizorului cu opera, în 1995, este un making of al montării pe scena Operei Naţionale Române a capodoperei „Don Giovanni”.
Vineri, 20 septembrie, de la ora 24.00, TVR Moldova transmite o ediţie a emisiunii „Garantat 100%” difuzată în premieră la începutul acestui an, un dialog ca între prieteni între moderatorul Cătălin Ştefănescu şi regizorul Ducu Darie.
- 
                        
 - 
                        
 - 
                        Pastila care ar putea opri complicațiile diabetului03.11.2025, 21:00
 - 
                        Gestul simplu care poate încetini îmbătrânirea creierului cu până la 20%03.11.2025, 20:03
 - 
                        
 
5 legume care te hidratează mai bine decât un pahar cu apă
Ceaiul verde, efect asupra cancerului hepatic. Descoperiri cheie dintr-un studiu medical de la Universitatea Hiroshima
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Planta aromatică ce îți menține funcționarea creierului și reduce stresul
Ceaiul banal care poate scădea tensiunea arterială fără pastile
Ceaiul și ciocolata, efect asupra hipertensiunii arteriale
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Anghinarea, superalimentul care poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului. Combate balonarea
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Este matcha o alternativă mai sănătoasă la cafea? Iată ce trebuie să știți despre matcha
Leguminoasa banală care are mai multă proteină decât un ou și scade colesterolul fără efort
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Te doare capul? Acest ingredient banal din bucătărie face minuni! E mai puternic decât o pastilă
Alimentele care îți cresc imunitatea instant. Mit sau realitate? Numărul 9 te va uimi
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Cel mai bun ceai pentru femeile de peste 40 de ani: cum să îți echilibrezi hormonii natural
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Sardinele, superalimentul la conservă. Conținut ridicat de Omega-3
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Cătina, planta cu peste 200 de compuși benefici. Protejează ficatul, creierul și pielea
Ginkgo biloba poate accelera recuperarea creierului în primele săptămâni după AVC
10 plante medicinale utile pentru stres și anxietate. Trebuie să le consumi dupa 35 de ani
Cum transformi ceaiul în medicament pentru răceală
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Kombucha din ceaiul negru reduce microbii intestinali asociați cu obezitatea
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Alum pentru piele: utilizări, beneficii și riscuri. Ce este alumul, de fapt
Ceaiul care te ajută să slăbești rapid și natural. Arde multe grăsimi
Acest ceai te-ar putea ajuta să slăbești rapid, în mod natural. Reglează apetitul și provoacă arderea mai mare a grăsimilor.
