Planta care îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Pătrunjelul, cel mai des utilizat în bucătărie, are proprietăți medicinale.
Pătrunjelul are un conţinut bogat de vitamine şi minerale, această plantă are efecte benefice asupra sănătăţii, putând ameliora simptomele cauzate de anumite afecţiuni. Deoarece este o sursă bogată de vitamine şi minerale, pătrunjelul conţine calciu, fosfor, potasiu, vitamina K şi fier.
Studiile publicate în Nature arată că pătrunjelul conţine mai multă vitamina C decât citricele şi mai mult fier decât spanacul, fiind astfel un aliment care merită introdus în dieta zilnică.
Pătrunjelul are un nivel ridicat de betacaroten, vitamina B12, acid folic, clorofilă, calciu ,dar şi multe alte substanţe nutritive esenţiale. Planta are efect hidratant, hrănitor, stimulează sistemul imunitar, îmbunătăţeşte capacitatea de asimilare şi de sintetizare a substanţelor nutritive a majorităţii organelor.
Vezi și: Cancerul de pancreas, boala silențioasă cu diagnostic întârziat. Cum recunoști simptomele
Datorită conținutului ridicat de fier și vitamina C, pătrunjelul poate combate anemia. Dietele bogate în consumul de pătrunjel aduc un aport important de fier, care este sintetizat mai bine datorită prezenţei acidului ascorbic. Mai mult, acesta poate ajuta şi la purificarea sângelui.
Pătrunjelul conține flavonoide, iar potrivit studiilor, consumul de pătrunjel poate lupta împotriva celulelor maligne care declanşează cancerul. Un nou studiu, realizat de un cercetător de la Universitatea din Missouri a descoperit că un compus din pătrunjel poate opri anumite celule tumorale canceroase de sân să se înmulțească și să crească. Studiul a fost publicat recent în Cancer Prevention Research.
Aportul de luteină, betacaroten protejează ochii şi susţin sănătatea acestora. De asemenea, prezența vitaminei A din pătrunjel ajută la prevenirea afecţiunilor asociate cu conjunctiva şi corneea.
Pătrunjelul are și efect antioxidant, diuretic şi calmant, astfel susţine eliminarea toxinelor din organism şi poate ajuta în protejarea şi regenerarea funcţiilor hepatice.
Atât pentru uz intern, cât şi pentru uz extern, sunt recomandate ceaiurile de pătrunjel. Se realizează dintr-o lingură de frunze uscate sau 30 de grame de pătrunjel proaspăt, fierte în 200 - 250 ml de apă.
O modalitate potrivită de a consuma pătrunjelul este şi sub formă de suc. Acesta se face la blender dintr-o cană cu apă şi o legătură de pătrunjel proaspăt şi se bea imediat. Se poate adăuga o jumătate de banană, o linguriţă de miere sau câteva fructe de pădure pentru un gust mai dulce.
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.