
Oul este un aliment complex care conține toți aminoacizii esențiali, în proporție optimă pentru organism. Poate fi consumat cu precădere la micul dejun, în numeroase rețete rapide și...
Iată câteva propuneri ale nutriționistului Valentin Vasile, pentru un mic dejun rapid și sănătos:
1. Frittata
Se trag la tigaia de fonta ardeii, sparanghelul și ciupercile. Se adaugă ouăle bătute + sare și piper și se pun la cuptor la 180 grade, timp de 12-15 minute.
2. Ouă umplute
Se fierb ouăle (gălbenușul să fie tare). Se scot gălbenușurile și se combină cu două linguri iaurt grecesc, 1 lingură muștar, opțional ceapă verde / chives, sare, piper, paprika.
3. Shakshuka
Se trag la tigaie 1 ceapă + usturoi + ardei iute. Se adaugă o cutie roșii cuburi și se gătesc 15 min. Se condimentează cu sare, piper, oregano. Se sparg ouăle în tigaie și se lasă la foc mic 10-12 minute, până se coagulează complet albușul.
4. Omletă cu spanac și roșii
Se trage spanacul la tigaie cu puțină ceapă. Se bat ouăle și se adaugă peste spanac. Se servește omleta cu roșii cherry și ceapă verde.
5. Avocado cu ou la cuptor
Se taie avocado în jumătăți și se scobește în mijloc. Se sparge un ou în spațiul rămas. Se pune la cuptor pentru 15 minute. Se poate adăuga ceapă verde/pătrunjel.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-