Vrei să devii mămică? Află tot ce trebuie să știi despre fertilitate!
Sarcina și nașterea reprezintă unele dintre cele mai frumoase momente din viața unei femei.
Nadia Eperjessy face lumină în contextul consumului de pâine. ”Pâinea nu îngrașă. Numai un surplus caloric poate să ducă la creștere în greutate, indiferent de ce aliment...
”Pâinea îngrașă”, ”De azi, nu mai mănânc pâine”, ”Dacă nu mâncam feliile alea de pâine azi, era mai bine” - de câte ori ți-ai spus sau ai auzit asta? Întrebarea firească care se ridică este dacă există vreun fundament real în aceste afirmații. Pentru a răspunde la această dilemă, am căutat părerea specialistului, anume Nadia Eperjessy, nutriționist și coautor, care ne-a oferit clarificările necesare.

foto: Freepik@garetsvisual
Nutriționistul ne-a asigurat de faptul că pâinea nu îngrașă. Ce îngrașă, de fapt, este surplusul caloric, adică atunci când mâncăm mai mult decât consumăm, mai mult decât are nevoie corpul. Indiferent de ce aliment este vorba, acesta, mâncat în exces, mai mult decât caloriile consumate, poate îngrășa.
”Pâinea nu îngrașă. Numai un surplus caloric poate să ducă la creștere în greutate. Indiferent de ce aliment vorbim, dacă consumăm mai multe calorii decât are nevoie corpul nostru, atunci vom câștiga greutate”, ne-a spus Nadia Eperjessy, în exclusivitate pentru DC Medical.
Pentru cei cu intoleranță la gluten sau cu boala celiacă, pâinea tradițională nu reprezintă o opțiune. În acest sens, Nadia Eperjessy ne oferă câteva alternative sănătoase la pâine. Quinoa, hrișca, porumbul, orezul și ovăzul fără gluten sunt toate opțiuni excelente. Mai mult decât atât, ovăzul este în mod natural lipsit de gluten, dar contaminarea acestuia în fabricile care procesează alte cereale care conțin guten, poate fi un risc. În acest caz, este necesar să fim atenți la proveniența și procesarea produselor pe care le alegem.
Cu aceste alternative la îndemână, este reconfortant să știm că oamenii pot continua să se bucure de produse sănătoase și delicioase, fără a se simți limitați în alegerile lor alimentare.
”Din fericire, în zilele noastre, avem foarte multe opțiuni pentru cei cu intoleranță la gluten sau mai grav, pentru cei care au boala celiacă. Alternativele sunt quinoa, hrișcă, porumbul, orezul, ovăzul fără gluten.
Ovăzul, la bază, nu are gluten, dar pentru că, de multe ori, este fabricat în locuri în care se procesează și alte cereale care conțin gluten, atunci, poate fi contaminat.
De aceea, când alegem ovăzul, trebuie să fie fabricat într-un loc în care nu se produc și alte cereale cu gluten.
Aceste cereale le putem folosi în diverse aluaturi”, ne-a mai spus Nadia Eperjessy.
Un alt aspect important îl reprezintă calitatea ingredientelor pe care le folosim în prepararea mâncărurilor. În acest fel, ne putem asigura că ne bucurăm de o dietă echilibrată și sănătoasă în întregime.
Sarcina și nașterea reprezintă unele dintre cele mai frumoase momente din viața unei femei.
Ce sunt endorfinele și cum vă puteți crește endorfinele din corp în mod natural.
Drogurile se găsesc pe piața din România la prețuri pentru toate buzunarele. Dr. Radu Țincu trage un semnal de alarmă.
Ce se întâmplă cu adevărat când nu ai niciun prieten? Adevărul crud pe care nimeni nu vrea să-l spună despre viața socială a adulților.
Care sunt cauzele comune care provoacă anxietatea, respectiv depresia? Cum ne afectează anxietatea și depresia viața de zi cu zi?
Definiții de steaguri în relație. De ce sunt importante steagurile bej?