
Folosirea hotei, vase de gătit din oțel inoxidabil și filtre de apă sunt câteva soluții pentru o bucătărie cu cât mai puțini microbi.
Iată trei sugestii pentru o bucătărie cât mai curată:
* Folosiți hota - gătitul pe gaz generează cantități semnificative de dioxid de azot și particule minuscule, care pot irita nasul, pot duce la apariția astmului sau provoacă dureri de cap sau stare de oboseală. O hotă de evacuare spre exterior elimină particulele și gazele din casa voastră. Dacă nu aveți hotă la aragaz deschideți ferestrele și ușile în timp ce gătiți pentru a aduce aer proaspăt în bucătărie.
* Vase de gătit - gândiți-vă la oțel inoxidabil, fontă sau vase de aluminiu emailate, antiaderente.
* Folosiți filtru pentru apa potabilă - unele conducte de apă din casele vechi pot ascunde plumb; dacă sunteți îngrijorat, testați-vă apa - mai ales dacă beți apă din fântână. Filtrele de apă pot elimina plumbul, bacteriile și mulți alți contaminanți, dar nu toți, arată prevention.com.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-