Iată cum să faci apă distilată acasă

Apa distilată are numeroase beneficii pentru organism, inclusiv efecte anti-aging pentru piele. 

Dacă nu îți place să bei apă de la robinet și preferi să eviți apa minerală, pentru a nu consuma apă din sticle de plastic, apa distilată poate fi o alternativă excelentă. De asemenea, ar avea multe beneficii pentru sănătate, datorită purității sale. Din motive întemeiate, apa de la robinet este tratată chimic, pentru a fi potabilă. Odată băută, ingerăm microcantități de substanțe chimice. Dacă optezi pentru apă distilată, eviți ingerarea tuturor impurităților și a altor substanțe chimice care pot fi depuse acolo.

Apă de la robinet, apă filtrată, apă purificată, apă distilată, care sunt diferențele? 

Apa este sursa vieții și chiar te poate ajuta să slăbești. Dar care este diferența dintre toate aceste ape? Apa de la robinet, după cum s-a menționat anterior, poate conține urme de substanțe chimice. Apa filtrată este apa de la robinet pe care ai trecut-o printr-un sistem de filtrare. Apa purificată este, de asemenea, apă de la robinet care a trecut prin multe procese de purificare, inclusiv filtrare. În cele din urmă, apa distilată este un proces mai complex decât apa purificată, dar nu trebuie confundată cu apa demineralizată, care necesită un proces chimic industrial. 

Cum se face apă distilată acasă? 

Distilarea este un proces care va folosi apa în cele trei stări ale sale: solid, lichid și gazos. Scopul este încălzirea apei, transformarea ei în abur și recuperarea condensului folosind cuburi de gheață. Ai nevoie de o oală mare din oțel inoxidabil cu capac, un castron de sticlă, mănuși și cuburi de gheață. 

Umple jumătate de oală cu apă și pune-o pe foc.

În interiorul oalei pune un castron.

Pune un capac de sticlă deasupra oalei. Secretul este să pui capacul invers, astfel încât castronul pe care l-ai pus în oală să colecteze apă.

Dacă vrei să grăbești un pic procesul, pune pe capac cuburi de gheață. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel