Ceapa și lămâia: trei trucuri în bucătărie la care nu te-ai fi gândit: cureți grătarul sau alte obiecte murdare, fără efort

lamaia_lamaie_81387700 Lămâia are numeroase beneficii pentru sănătate

Iată trei trucuri în bucătărie care utilizează lămâie sau ceapă. Cureți orice suprafață fără efort.

Toți avem uneori dificultăți în curățarea grătarului de arsuri. Iată o metodă simplă și practică de a scăpa de aceste resturi.

Puteți curăța  grătarul fără substanțe chimice sau multă grăsime! Pur și simplu folosiți o jumătate de ceapă! Ceapa are proprietăți antibacteriene naturale și ajută la curățarea profundă a grătarelor. În primul rând, încălziți grătarul pentru a arde orice mâncare rămasă. Apoi, tăiați o ceapă în jumătate și străpungeți-o cu o furculiță lungă pentru grătar. Frecați ceapa cu fața în jos peste grătar pentru a îndepărta arsurile  acumulate. Apoi, aruncați ceapa chiar în cărbunii fierbinți (numai la grătarele de cărbune!) Când ați terminat, veți fi adăugat un pic de aromă suplimentară oricărui aliment pe care îl faceți la grătar.

Congelați feliile de lămâie pentru băuturile de vară

Tăiați lămâile în patru și așezați-le pe o foaie de prăjitură cu pergament. Înghețați-le, apoi transferă felii într-o pungă resigilabilă. Adăugați feliile înghețate la băuturile dvs. de vară pentru a le păstra reci.

Curățați obiecte metalice din bucătărie

Feliați o lămâie în jumătate și acoperiți secțiunea tăiată cu o linguriță de sare de masă. Frecați lămâia pe bucata murdară folosind o mișcare de spălare. Clătiți obiectul cu apă caldă și lăsați-l să se usuce.

Fă-ți propriul odorizant pentru casă

Pentru o casă cu miros dulce, fără a folosi parfumuri artificiale, adăugați bețișoare de scorțișoară, cuișoare și coji de portocale într-o oală cu apă și fierbeți la foc mic. Mirosul ce se va degaja în casă poate concura cu orice odorizant scump. În plus, nu conține chimicale.

 

 

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250