
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit rețeta sa pentru salata de vinete și promite că varianta sa de preparare impresionează și cele mai mofturoase papile...
Nu poți să te gândești la vară fără să îți imaginezi un castron generos cu salată de vinete. E sezonul acestor legume delicioase și pline de nutrienți, pe unde mai punem gustul răcoros și aromat.
Chef Florin Dumitrescu vine în ajutorul gospodinelor cu o rețetă delicioasă și simplă, care va transforma orice salată de vinete un deliciu.
„La începutul meseriei de bucătar am avut o perioadă în care făceam 30-40 de kg de vinete zilnic. Evident, le făceam pe grătar, le scurgeam în sita de plastic, le tocam de mână cu un satâr de lemn și nu le puneam decât lângă roșii proaspete și pâine prăjită. Doamne, câte vinete am reușit să coc în perioada aceea!!! Și astăzi, dacă simt miros de vinete coapte, nu îmi amintesc decât de diminețile în care porneam grătarul și mă apucam să coc vinete”, a mărturisit Chef Florin Dumitrescu, potrivit antena3.ro.
Rețetă salată de vinete
Ingrediente (pentru 6 porții)
2 kg vinete
sare și piper(după gust)
3 cepe (tocate mărunt)
450 ml ulei de floarea soarelui
Citește continuarea pe Spectacola și află modul de preparare secret.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-