
Un medic nutriționist a vorbit despre pericolul pentru sănătate pe care îl prezintă cel mai popular pește care se consumă în România.
Pangasiusul este ieftin și bun la gust, fiind unul dintre cei mai consumați pești din România.Totuși, medicul nutriționist Simona Carniciu atrage atenția că este extrem de toxic, fiind rezistent la poluare și, din acest motiv, el poate trăi în zone foarte poluate și murdare. "Peştii pot fi foarte toxici, dacă nu ştim cum să-i alegem şi, mai ales, în funcţie de condiţiile în care au fost crescuţi”, a spus ea la Antena 3.
„Pangasiusul, pe lângă faptul că nu are prea mulţi nutrienţi, dar este foarte comod de gătit, pentru că nu are oase, mai vine şi cu o cantitate suficient de mare de toxine. Motivul este acela că el trăieşte într-un mediu poluant şi este şi un peşte sanitar, deci clar se hrăneşte numai cu toxine", a mai spus ea.
În afară de pangasius, trebuie să fim atenţi la alţi peşti, cum sunt răpitorii mari precum somnul, rechinul, bibanul. "Dacă este mai mare de 0,5 kilograme, poate să acumuleze o cantitate mare de mercur", mai atenţionează nutriţionistul.
În schimb, peşti foarte sănătoşi sunt păstrăvul, merlucius, macroul, carasul. De asemenea, ea mai atrage atenția că trebuie gătiți sănătos şi să avem grijă să nu luăm bucăţi de kilograme foarte mari.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-