Ce se întâmplă dacă NU mănânci înainte de operație. Un studiu dă totul peste cap
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
Chef Cătălin Scărlătescu împărtășește o rețetă de piftie de porc, ca la mama acasă. Care sunt ingredientele pe care le alege cheful pentu ca răciturile să fie...
Chef Cătălin Scărlătescu a împărtășit propria rețetă de răcituri. Piftia de porc preparată de chef Cătălin Scărlătescu este cea pe care i-o făcea bunica sa.
”Pentru mine, Sărbătorile de iarnă vin cu carne de porc, salată boeuf, piftie, cozonaci, așa cum eram obișnuit în copilărie, când bunica era responsabilă cu prepararea acestor bunătăți.
Țin minte că îmi plăcea foarte mult piftia făcută de ea și a rămas una dintre mâncărurile favorite. Și am și un pont pentru voi: folosiți mult usturoi și nu vă feriți de urechile de porc!”, spunea cu ceva timp în urmă chef Cătălin Scărlătescu.
Vezi și: Ingredientul care îți curăță bradul artificial. Îi redă strălucirea și îți menține sănătatea
Celebrul chef bucătar a dezvăluit ingredientele pe care le folosește pentru a prepara piftia de porc. Un ingredient secret le va face să fie adevărate delicatese.
Ingrediente:
- 500 g pulpă de porc
- 500 g picioare de porc
- 1 kg cap de porc, neapărat urechi, ingredientul secret
- doi morcovi mari
- o rădăcină de păstârnac
- o ceapă
- sare
- piper boabe
- 1-2 căpățâni de usturoi pisat
- Pârlește picioarele și capul de porc.
- Rade apoi ingredientele (picioare, cap, morcovi, păstârnac, ceapă).
- Spală bine ingredientele.
Pune carnea într-o oală și adaugă apă suficientă să acopere ingredientele. Îndepărtează spuma ce se formează la suprafață. Adaugă morcovii, păstârnacul, ceapa, sare și piper după gust.
Fierbe până când carnea se desprinde ușor de pe oase. După fierbere, dezosează carnea și taie-o în bucăți potrivite. Pune bucățile de carne în castroane sau forme de piftie.
Curăță usturoiul și pisează-l bine. Amestecă usturoiul peste 100 ml de supă. Strecoară supa și adaugă zeama cu usturoiul pisat.
Toarnă amestecul de zeamă și usturoi peste bucățile de carne din castroane. Poți adăuga și puțin morcov pentru culoare. Dacă dorești, adaugă frunze de dafin, cimbru sau pătrunjel pentru aromă. Pune castroanele la frigider pentru a se răci și solidifica.
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
Hainele tale ies mereu pline de păr după spălare? Iată trucul genial pe care puțini îl știu și care îți va schimba complet rutina.
Adevărul șocant despre riscurile mortale din baie și de ce nu ar trebui niciodată să iei telefonul cu tine!
Oțet în mașina de spălat? Iată ce se întâmplă cu hainele tale! De ce tot mai mulți oameni aleg acest truc simplu
Ai șters vreodată telefonul cu spirt? Ce urmează să afli s-ar putea să te șocheze.
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână. Cele 5 efecte uimitoare de care trebuie să afli.