Chef Cătălin Scărlătescu, rețetă de piftie de porc. Ingredientul secret care îi dă un gust aparte

Chef Cătălin Scărlătescu împărtășește o rețetă de piftie de porc, ca la mama acasă. Care sunt ingredientele pe care le alege cheful pentu ca răciturile să fie...
Chef Cătălin Scărlătescu a împărtășit propria rețetă de răcituri. Piftia de porc preparată de chef Cătălin Scărlătescu este cea pe care i-o făcea bunica sa.
”Pentru mine, Sărbătorile de iarnă vin cu carne de porc, salată boeuf, piftie, cozonaci, așa cum eram obișnuit în copilărie, când bunica era responsabilă cu prepararea acestor bunătăți.
Țin minte că îmi plăcea foarte mult piftia făcută de ea și a rămas una dintre mâncărurile favorite. Și am și un pont pentru voi: folosiți mult usturoi și nu vă feriți de urechile de porc!”, spunea cu ceva timp în urmă chef Cătălin Scărlătescu.
Vezi și: Ingredientul care îți curăță bradul artificial. Îi redă strălucirea și îți menține sănătatea
Chef Cătălin Scărlătescu, rețetă piftie de porc
Celebrul chef bucătar a dezvăluit ingredientele pe care le folosește pentru a prepara piftia de porc. Un ingredient secret le va face să fie adevărate delicatese.
Ingrediente:
- 500 g pulpă de porc
- 500 g picioare de porc
- 1 kg cap de porc, neapărat urechi, ingredientul secret
- doi morcovi mari
- o rădăcină de păstârnac
- o ceapă
- sare
- piper boabe
- 1-2 căpățâni de usturoi pisat
Chef Cătălin Scărlătescu, rețetă piftie de porc - mod de preparare
- Pârlește picioarele și capul de porc.
- Rade apoi ingredientele (picioare, cap, morcovi, păstârnac, ceapă).
- Spală bine ingredientele.
Pune carnea într-o oală și adaugă apă suficientă să acopere ingredientele. Îndepărtează spuma ce se formează la suprafață. Adaugă morcovii, păstârnacul, ceapa, sare și piper după gust.
Fierbe până când carnea se desprinde ușor de pe oase. După fierbere, dezosează carnea și taie-o în bucăți potrivite. Pune bucățile de carne în castroane sau forme de piftie.
Curăță usturoiul și pisează-l bine. Amestecă usturoiul peste 100 ml de supă. Strecoară supa și adaugă zeama cu usturoiul pisat.
Toarnă amestecul de zeamă și usturoi peste bucățile de carne din castroane. Poți adăuga și puțin morcov pentru culoare. Dacă dorești, adaugă frunze de dafin, cimbru sau pătrunjel pentru aromă. Pune castroanele la frigider pentru a se răci și solidifica.
-
Cine sunt pacienții care au nevoie de statine12.10.2025, 22:01
-
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
Secretul berii la draft. De ce e diferită de berea la sticlă
De ce să fierbi apa înainte de a face cuburi de gheață
Hainele tale miros a țigară? Pulverizează băutura asta pe ele. Scapi instant de miros!
Cinci lucruri pe care să le cumperi pentru a fi mai fericit. Lecția miliardarului Warren Buffett
Warren Buffett - lecțiile unui miliardar despre adevărata fericire. Cele 5 lucruri pe care trebuie să le cumperi ca să fii fericit.
Niacina, vitamina B3: ce este și la ce ajută, de fapt. Este sigură pentru inimă? Studiile dezvăluie pericolul
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Deficiență care provoacă crampe musculare și oboseală cronică: asta îți lipsește. Ce trebuie să mănânci urgent
Obiectul care nu are ce căuta în baie. Nici măcar nu te gândești despre ce e vorba
Cum să cureți grăsimea și mâncarea arsă de pe aragaz. Ingredientul care șterge orice pată
5 greșeli comune în bucătărie care îți pot îmbolnăvi familia. Ai mare grijă la asta
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.
De ce să nu porți șlapi la piscină. Detaliul care te va pune pe gânduri
Trucul genial care face rujul să reziste ore întregi. Pudra translucidă, secretul make-up artiștilor
Cât de tare strângi mâna? Testul simplu care spune cât mai ai de trăit și ce boli ai
Cât timp puteți sta într-un picior? Acest test simplu este cel mai clar indicator al îmbătrânirii fizice
Ce să NU faci de Paște și ce să NU mănânci după post. Greșeala pe care o fac mulți români - recomandări INSP
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
Acest ingredient desfundă canalizarea instant. Nu este bicarbonatul
Bisglicinatul de Magneziu: Secretul unei vieți mai liniștite și a unui corp echilibrat
Insomnia de vară. De ce nu putem dormi bine vara. Uite ce poți face
Știința spune să folosiți ventilatoarele până când temperatura este de 27°C. Trucul simplu care scade factura la curent
Australienii au descoperit TRUCUL genial care îți scade factura la curent cu până la 90% vara!
De ce să nu spargi ouăle de marginea castronului
Motivul uimitor pentru care NU ar trebui să speli hainele la 40 de grade
De ce nu ar trebui să speli hainele la 40 de grade.
Bei suficientă apă? Adevărul despre hidratare te va șoca! Cei 2L sunt un mit
Mersul japonez topește kilogramele și scade tensiunea. Uite ce trebuie să faci
De ce să nu mai ții roșiile în frigider
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.