Chef Cătălin Scărlătescu, rețetă de piftie de porc. Ingredientul secret care îi dă un gust aparte
Chef Cătălin Scărlătescu împărtășește o rețetă de piftie de porc, ca la mama acasă. Care sunt ingredientele pe care le alege cheful pentu ca răciturile să fie...
Chef Cătălin Scărlătescu a împărtășit propria rețetă de răcituri. Piftia de porc preparată de chef Cătălin Scărlătescu este cea pe care i-o făcea bunica sa.
”Pentru mine, Sărbătorile de iarnă vin cu carne de porc, salată boeuf, piftie, cozonaci, așa cum eram obișnuit în copilărie, când bunica era responsabilă cu prepararea acestor bunătăți.
Țin minte că îmi plăcea foarte mult piftia făcută de ea și a rămas una dintre mâncărurile favorite. Și am și un pont pentru voi: folosiți mult usturoi și nu vă feriți de urechile de porc!”, spunea cu ceva timp în urmă chef Cătălin Scărlătescu.
Vezi și: Ingredientul care îți curăță bradul artificial. Îi redă strălucirea și îți menține sănătatea
Chef Cătălin Scărlătescu, rețetă piftie de porc
Celebrul chef bucătar a dezvăluit ingredientele pe care le folosește pentru a prepara piftia de porc. Un ingredient secret le va face să fie adevărate delicatese.
Ingrediente:
- 500 g pulpă de porc
- 500 g picioare de porc
- 1 kg cap de porc, neapărat urechi, ingredientul secret
- doi morcovi mari
- o rădăcină de păstârnac
- o ceapă
- sare
- piper boabe
- 1-2 căpățâni de usturoi pisat
Chef Cătălin Scărlătescu, rețetă piftie de porc - mod de preparare
- Pârlește picioarele și capul de porc.
- Rade apoi ingredientele (picioare, cap, morcovi, păstârnac, ceapă).
- Spală bine ingredientele.
Pune carnea într-o oală și adaugă apă suficientă să acopere ingredientele. Îndepărtează spuma ce se formează la suprafață. Adaugă morcovii, păstârnacul, ceapa, sare și piper după gust.
Fierbe până când carnea se desprinde ușor de pe oase. După fierbere, dezosează carnea și taie-o în bucăți potrivite. Pune bucățile de carne în castroane sau forme de piftie.
Curăță usturoiul și pisează-l bine. Amestecă usturoiul peste 100 ml de supă. Strecoară supa și adaugă zeama cu usturoiul pisat.
Toarnă amestecul de zeamă și usturoi peste bucățile de carne din castroane. Poți adăuga și puțin morcov pentru culoare. Dacă dorești, adaugă frunze de dafin, cimbru sau pătrunjel pentru aromă. Pune castroanele la frigider pentru a se răci și solidifica.
-
De ce se îngrașă părul. Produsele pe care le folosești greșit27.11.2025, 22:45
-
Insuficiența cardiacă stângă: simptome care nu trebuie ignorate27.11.2025, 20:41
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
Șterge oglinda cu hârtie de ziar și oțet. De ce să nu mai folosești lavete
Adormi în 60 de secunde cu acest truc chinezesc!
Adormi instant! Trucul din medicina chineză care funcționează în 60 de secunde. Medicii sunt uimiți. Încearcă această tehnică secretă a chinezilor.
4 măsuri esențiale care îți pot salva viața pe timp de caniculă. Dr. Ciuhodaru, explicații
Obiectul care nu are ce căuta în baie. Nici măcar nu te gândești despre ce e vorba
Cum să faci paste demne de Premiul Nobel. Secretul cremos descoperit de italieni
Dozatoarele de săpun lichid și dezinfectant: de ce NU ar trebui apăsate de sus?
Cum să folosești eficient aerul condiționat în zilele caniculare
Combinația ideală pentru a evita deshidratarea în timpul valurilor de căldură
5 greșeli comune în bucătărie care îți pot îmbolnăvi familia. Ai mare grijă la asta
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.
Singurul aliment care scade glicemia instant, susținut de știință
Ai nevoie de doar 10 minute pentru a adormi profund. Această metodă e virală
Acesta este motivul pentru care ar trebui să pui orez în dulap
De ce ar trebui să pui orez în dulap. 6 lucruri utile pe care le poți face cu orezul.
Cât de tare strângi mâna? Testul simplu care spune cât mai ai de trăit și ce boli ai
Ce se întâmplă dacă îți ștergi telefonul cu spirt sau alcool izopropilic
Ai șters vreodată telefonul cu spirt? Ce urmează să afli s-ar putea să te șocheze.
6 greșeli pe care designerii de interior nu le fac niciodată în propriile case
Vitaminele esențiale după 40 de ani. Suplimente care susțin echilibrul hormonal, oasele și mușchii
De ce să nu mai ții periuța de dinți lângă chiuvetă
Ai fiert greșit ouăle. Cum se fierb, de fapt, pentru a le curăța ușor
De ce să nu mai ții roșiile în frigider
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
