Trucul simplu ca să păstrezi bananele proaspete și bune de mâncat mai mult timp
Vreți să faceți ca bananele să reziste toată săptămâna și să nu se înnegrească sau înmoaie? Acest truc ușor le va împiedica să se strice repede:
Știm cu toții că bananele tind să se coacă rapid. Chiar dacă poți folosi bananele foarte coapte la prăjituri, ca să faci blatul, spre exemplu, totuși dacă vrei să mănânci o banană când ea e prea moale e enervant. Și parcă nici nu mai are același gust bun.
De ce se coc bananele atât de repede
Bananele, pe măsură ce se coc, eliberează un gaz numit etilenă. Etilena este un hormon vegetal care, atunci când este eliberat, și provoacă de fapt coacerea fructelor. În același mod de coc și avocado, roșiile și cartofii, ele eliberând etilenă până la maturare. Este motivul pentru care trebuie păstrate întotdeauna separat de produsele sensibile la etilenă, cum ar fi ceapa și morcovii, pentru că le pot strica rapid.
Cum păstrezi bananele mai mult timp
Dacă cumpărați banane la începutul săptămânii, spre exemplu, și vreți ca ele să reziste până în weekendul următor, există un truc simplu la care puteți apela pentru a le păstra proaspete mai mult timp.
Cel mai bine și mai simplu este să înfășori fiecare banană în folie alimentară din plastic, imediat după ce le-ați cumpărat ușor coapte. Desfaceți doar banana pe care o consumați, atunci când vreți să o mâncați. Funcționează, dar mai puțin eficient, și dacă înveliți în folie alimentar de plastic tot mănunchiul de banane. Ele continuă să se coacă, dar într-un ritm mai încet.
Bananele pot fi ținute la același nivel de coacere în timp ce se stau în frigider. Un avertisment, însă: Dacă puneți bananele în frigider când sunt verzi, nu se vor coace niciodată. Dacă le scoateți după ce le-ați ținut în frigider, acestea pur și simplu se vor înnegri.
-
De ce se îngrașă părul. Produsele pe care le folosești greșit27.11.2025, 22:45
-
Insuficiența cardiacă stângă: simptome care nu trebuie ignorate27.11.2025, 20:41
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
Șterge oglinda cu hârtie de ziar și oțet. De ce să nu mai folosești lavete
Acest ingredient desfundă canalizarea instant. Nu este bicarbonatul
De ce să nu porți șlapi la piscină. Detaliul care te va pune pe gânduri
Ce să faci imediat și ce să NU faci dacă simți miros de gaz în casă
Cum să tai ceapa fără lacrimi, ca Gordon Ramsay
5 greșeli comune în bucătărie care îți pot îmbolnăvi familia. Ai mare grijă la asta
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.
Ce să NU faci de Paște și ce să NU mănânci după post. Greșeala pe care o fac mulți români - recomandări INSP
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
Plimbările zilnice: beneficii pe care sigur nu le-ai știut. Cât trebuie să mergi pe jos dacă ai peste 50 de ani
Când trebuie adăugat pătrunjelul în mâncare. Greșeala pe care o faci când gătești
Ce se întâmplă dacă NU mănânci înainte de operație. Un studiu dă totul peste cap
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
Noua sare recomandată de OMS: de ce ar putea salva milioane de vieți
De ce să fierbi apa înainte de a face cuburi de gheață
Doar 5 minute pe zi! Tehnica simplă care îți poate reseta creierul
De ce nu trebuie să ții niciodată paharul de vin de cupă
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
4 măsuri esențiale care îți pot salva viața pe timp de caniculă. Dr. Ciuhodaru, explicații
Cum apare o escara? Ghid pentru prevenire și tratament
6 plante mediteraneene care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Au un efect major
6 plante mediteraneene care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Au un efect major.
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
