Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Ce state au intrat în zona roșie

Adisa Codruț |
Data publicării:
Condiții de călătorie în străinătate
Condiții de călătorie în străinătate

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a dat publicității joi, 12 august, lista cu clasificarea ţărilor/teritoriilor în funcţie de rata de incidenţă cumulată a îmbolnăvirilor cu COVID.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, joi, lista cu clasificarea ţărilor/teritoriilor în funcţie de rata de incidenţă cumulată a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, în zona roşie intrând Turcia, Muntenegru, Statele Unite ale Americii, Israel, Maroc, Puerto Rico, Costa Rica şi Sint Maarten.

Totodată, potrivit Hotărârii nr. 59 a CNSU, în zona galbenă au intrat: din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Olanda, Malta, Kuweit şi Panama; din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Estonia, Lituania, San Marino, Finlanda, Groenlanda, Mexic, Sri Lanka, Liban, Dominica, Bermuda şi Saint Lucia.

De asemenea, în zona verde au intrat: Luxemburg, Oman şi Zimbabwe.

În acelaşi timp, prin Hotărârea nr.59 a CNSU s-a decis abrogarea articolului 9 din H CNSU nr. 43/2021 care prevede excepţii de la măsura carantinei pentru persoanele sosite din Marea Britanie, Brazilia, Nepal, Africa de Sud şi India.

Nu în ultimul rând, s-a dispus exceptarea de la măsura carantinei a membrilor delegaţiilor sportive, precum şi a artiştilor şi staffului acestora care sosesc în România pentru participarea la competiţii sportive, respectiv evenimente culturale, artistice sau de divertisment, inclusiv a cetăţenilor străini sau apatrizi, din ţări aflate în zona roşie de risc epidemiologic, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară şi participă doar la activităţi în cadrul competiţiilor sau, după caz, evenimentelor menţionate, arată Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel