Listerioză, al doilea deces. Aproape 200 de persoane infectate, în Spania

Adisa Codruț |
Data publicării:
Alimente
Alimente

Încă un deces din cauza listeriozei a fost înregistrat în Spania. Este al doilea caz, după ce o nonagenară și-a pierdut viața din aceeași cauză, în cursul acestei luni.

A doua persoană care a murit e listerioză a fost înregistrată în Spania. Este vorba despre o femeie de 74 de ani, care a consumat carne de porc contaminată, arată surse citate de agerpres.ro

Primul deces a fost înregistrat pe 19 august, iar în total au fost aproape  200 de cazuri de infecție de origine alimentară, cauzată de bacteria Listeria monocytogenes.

Guvernul regional al Andaluziei (sud) a informat într-un comunicat „decesul, marţi, la ora 13:15, al unei paciente de 74 de ani, internată la Sevilla, care prezenta alte afecţiuni înainte de a contracta listerioza. În total, numărul persoanelor la care infecţia a fost confirmată de la alertă, decretată pe 15 august, este de 196 în Andaluzia”, a precizat guvernul regional.

Ministerul Sănătăţii din Spania a confirmat alte patru cazuri în Aragon (nord) şi Extremadura (sud-vest), dar şi infectarea unui cetăţean britanic, diagnosticat în Franţa, care a consumat carne contaminată la Sevilla.

Toate persoanele care au contractat listerioză au consumat o specialitate din carne de porc specifică Andaluziei numită „carne mechada”, produsă într-o fabrică din Sevilla, care între timp a fost închisă.

De asemenea, autorităţile regionale au confirmat că listerioza cauzată de această carne contaminată a dus la pierderea unei sarcini.

Listerioza poate afecta grav persoanele cu sistem imunitar slăbit, gravidele şi la vârstnicii.
În cazul ingerării de alimente contaminate de către o femeie însărcinată, infecţia se poate transmite la făt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel