Liviu Dragnea ”se luptă cu boala”. Cu ce problema gravă se confruntă: Pare că este pe final, au fost primele TEMERI

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Liviu Dragnea - FOTO: Facebook Liviu Dragnea
Liviu Dragnea - FOTO: Facebook Liviu Dragnea

Liviu Dragnea se confruntă cu probleme grave de sănătate. Despre ce este vorba și care e starea lui.

După ce a ieșit din închisoare, Liviu Dragnea s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate. Potrivit ultimelor informații, fostul lider politic se află în stare gravă, iar medicii i-au recomandat să rămână la pat și trebuie să respecte tratamentul care i-a fost prescris.

„Nu știm exact de la ce a început totul. Am avut săptămâna trecută o serie de întâlniri cu colegi din diverse regiuni. Altfel spus, a fost o perioadă foarte plină în care Liviu Dragnea a fost alături de noi. Însă cândva, pe parcurs, a răcit foarte tare. Medicul spune că are o aprindere la plămâni. De fapt, la un singur plămân, dar nu știu exact să vă spun diagnosticul, fiindcă nu mă pricep la treburile acestea medicale”, a declarat Codrin Ștefănescu pentru impact.ro, citează SPECTACOLA.

Inițial, colegii lui Liviu Dragnea au crezut că acesta s-ar fi infectat cu virusul SARS-COV2.

 ”Astea au fost și primele noastre temeri. E mai bine să nu ai de-a face cu ăsta, nici măcar când pare că este pe final. Mai ales că mulți dintre cei care-l înconjoară s-au infectat cu COVID. După analize și teste am răsuflat ușurați. Însă nici cu aprinderea la plămâni nu te joci!”.

De asemenea, Codrin Ștefănescu a declarat pentru sursa citată că Liviu Dragnea are o sensibilitate la plămâni, pe care ar fi dobândit-o din pușcărie. 

„Am contramandat totul. Întâlniri, prezențe în studiouri de televiziune, până și cele mai mici discuții. Liviu trebuie să stea la pat, are temperatură, uneori trece și de 39 de grade, și se luptă cu boala. Plus tratamentul cu antibiotic. Cred că are o sensibilitate la plămâni. Cine știe de la ce-o fi pornit totul?!”, a mai declarat Codrin Ștefănescu. 

„Își va reveni repede”

Cu toate astea, Codrin Ștefănescu este sigur că Liviu Dragnea își va reveni repede și își va relua activitatea. 

 „Liviu Dragnea își va reveni repede. Și chiar și bolnav, tot urmărește cu atenție ce se întâmplă. Cred că în curând va fi iar activ pe paginile sale sociale. Nu vedeți, unora le trece prin cap să apeleze la cenzura de altădată, a comuniștilor. Și după aia se gândesc să dea vina pe alții!”, mai spune el.

Ce este ”aprinderea la plămâni”, simptome și cauze

Pneumonia, numită în popor ”aprindere la plămâni”, reprezintă o inflamație a țesutului la unul sau la ambii plămâni. Este cauzată de obicei de o infecție bacterială. La capătul tuburilor respiratorii din plămâni există mici săculețe de aer. Când apare pneumonia, aceste săculețe se inflamează și se umplu cu lichid.

Simptomele pneumoniei pot apărea fie brusc, la 24-48 de ore dupa inflamarea țesutului, fie lent, pe parcursul mai multor zile. Simptomele comune ale pneumoniei includ: tuse, care poate fi seacă, sau productivă, fiind vizibil un mucus gros, galben, verde, sau maro, care poate conține pete de sânge în unele situații, dificultăți ale respirației, cum ar fi respirație superficială și prea rapida, sau tăierea respirației chiar dacă nu faceți efort, bătăi rapide ale inimii, febră, stare de rău, transpirație, tremurat, pierderea poftei de mâncare, durere toracică, care se agravează când tușiți.

Pneumonia este, de obicei, provocată de infecțiile pneumococice, cauzate de bacteria numită ”streptococcus pneumoniae”. Și alte bacterii pot provoca pneumonie, cum ar fi ”haemophilus influenzae”, ”staphylococcus aureus”, viruși și ciuperci.

Pe lângă pneumonia bacteriană, mai există: pneumonia virală, de aspirație, fungică și pneumonia dobândită la spital. 

Vezi și:  Durere în GÂT, PATRU cauze mai puțin cunoscute pe care trebuie să le iei în seamă

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel