Locul în care nu mai este pandemie: 85% dintre cetățeni sunt vaccinați

Adisa Codruț |
Data publicării:
Insula Corvo              Sursa foto stirileprotv
Insula Corvo Sursa foto stirileprotv

O insulă din Oceanul Atlantic este pe punctul de a obține imunitate de grup după ce 85% dintre localnici s-au vaccinat deja cu a doua doză împotriva COVID-19.

Insula Corvo aparţine de arhipelagul Azore, care din punct de vedere administrativ este deţinut de Portugalia.

Mica insulă găzduieşte aproximativ 400 de persoane și a raportat un singur caz de coronavirus de la începutul pandemiei.

Singurul medic de pe insulă susţine, după ce a vaccinat cea mai mare parte a populaţiei împotriva COVID-19, că în curând rezidenţii vor atinge imunitatea de grup, arată surse citate de Digi 24.

„Există o atmosferă de sărbătoare în Corvo. În curând toată populaţia va fi vaccinată, iar marea majoritate a locuitorilor insulei ar putea deveni imuni până la sfârşitul lunii. De acum, ne vom simţi în siguranţă”, a declarat dr. Antonio Salgado.

Corvo este cea mai mică insulă din arhipelagul Azore, iar vineri s-a încheiat vaccinarea a 322 de persoane cu a doua doză de vaccin împotriva COVID-19. Aceasta reprezintă aproximativ 85% din populaţia insulei.

Imunitatea de grup se obţine atunci când un număr important de oameni dintr-o populaţie au organismul suficient de puternic încât să răspundă eficient unei infecţii prin stoparea răspândirii acesteia.

Experţii susţin că fenomenul se produce atunci când între 50% şi 70% dintr-o populaţie obţin imunitatea prin vaccinare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel