Măștile artizanale care te protejează de CORONAVIRUS, OMS explică cum și din ce materiale se fac. VIDEO

Dana Lascu |
Data publicării:
Expertul OMS Alice Simniceanu, explicând din ce se fac corect măștile
Expertul OMS Alice Simniceanu, explicând din ce se fac corect măștile

Măștile artizanale te pot proteja contra infecției cu noul coronavirus dacă au un anumit număr de straturi, fiecare dintr-un anume material, explică un expert al OMS. 

Măștile artizanale pentru față care te protejează față de infecția cu coronavirus au, ideal, trei straturi, spune un expert al OMS, într-un video distribuit pe Instagram.

„Un strat interior, un strat exterior și unul al treilea între ele care poate fi un insert sau incă un strat de material”, explică Alice Simniceanu, specialist în prevenția bolilor infecțioase la OMS. 

„Stratul interior, care vine în contact direct cu fața ta, trebuie să fie dintr-un material absorbant (hidrofil), care să absoarbă ușor picăturile din respirația ta. Un exemplu de un astfel material este bumbac și este important că alegeți o culoare deschisă, ca albul, ca să puteți vedea când este umed sau murdar. Puteți folosi un tricou de bumbac pentru asta. 

Stratul din mijloc ar trebui să fie un buzunar între stratul interior și cel exterior, și ar trebui să acționeze ca un filtru. Ar trebui să fie dintr-un material făcut din propilen. (...) 

Stratul exterior trebuie să fie un material hidrofobic, ceea ce înseamnă că trebuie să respingă picăturile de salivă din respirație și umezeala. El poate fi făcut dintr-un material sintetic, precum poliesterul sau un amestec între poliester și bumbac”, a epxlicat experta. 

Video integral: 

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This is an explainer about the three layers a fabric mask should have to protect you from #COVID19. #WearAMask

O postare distribuită de World Health Organization (@who) pe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel