Mai puține infecții respiratorii în județul Sibiu

Adisa Codruț |
Data publicării:
Răceala, gripă, afecțiuni respiratorii
Răceala, gripă, afecțiuni respiratorii

Reprezentanții DSP Sibiu anunță că numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute şi gripă este în scădere săptămâna trecută (9-15 decembrie) față de săptămâna anterioară.

Infecții respiratorii, Sibiu. În raportul pe săptămâna trecută a DSP Sibiu se arată cu numărul cazurilor de infecții respiratorii și gripe a scăzut ușor față de săptămâna anterioară. Cifrele sunt cu 26.63% mai mici față de săptămâna omoloagă din sezonul 2018-2019 (2752) și mai mic cu 7% față de media celor 3 săptămâni anterioare (2171).

În ce privește analiza stratificată pe grupe de vârstă, aceasta arată că cele mai multe cazuri (circa 31%) s-au înregistrat la grupa de vârstă 15-49 ani.

S-au înregistrat 402 cazuri de pneumonii, majoritatea (105) au survenit la grupa de vârstă 15-49 ani. "Ponderea internărilor cu pneumonii din totalul cazurilor a fost în săptămâna 50 de circa 27%, predominând internările la grupa de vârstă peste 65 ani și peste. Cazurile de „gripă" raportate au fost în număr de 3, față de 1 în săptămâna 49, incidenţa fiind de 0.64%000. Nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă. Astfel, actuala săptămână este caracterizată ca lipsă activitate gripală", anunță reprezentanții DSP Sibiu.

Iar ponderea scăzută a internărilor din pricina infecțiilor respiratorii arată că majoritatea formelor de boală au fost uşoare.
Județul Sibiu a primit 26.800 de doze de vaccin antigripal în patru tranșe (prima = 900 doze, a doua = 8.930 doze, a treia = 8.930 doze, a patra = 8.040. Circa 22.000 de sibieni au fost vaccinați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel