Mamele care alăptează, sprijinite de angajatori. Situația din SUA

Adisa Codruț |
Data publicării:
Bebeluș  FOTO: pexels.com
Bebeluș FOTO: pexels.com

Un sondaj al Universității din Georgia arată că angajații care alăptează ar fi bine să fie protejați și să li se ofere condiții atât pentru a alăpta bebelușul, cât și pentru a lucra.

Mama, alăptat. "Știm că există beneficii ale alăptării atât pentru mamă, cât și pentru sugar, și știm că revenirea la muncă este o provocare semnificativă pentru continuarea alăptării. Există o experiență colectivă pe care am dorit să o explorăm și să învățăm cum putem să o îmbunătățim", a declarat autorul principal Rachel McCardel, studentă la doctorat în Colegiul de Sănătate Publică din UGA.

Potrivit reglementărilor federale adoptate în urmă cu mai bine de 10 ani, angajatorii trebuie să ofere timp de pauză neplătit și un spațiu diferit de toaletă pentru ca angajații să alăpteze. McCardel și coautorul Heather Padilla au intervievat 52 de angajați de sex feminin din diferite posturi. Au întrebat femeile despre experiențele lor care combină alăptarea și munca, precum și accesul lor la camere private, pompe de sân și consultanți în lactație, arată webmd.

Concluzia? Aproape 79% dintre respondenți au declarat că au un spațiu privat la muncă pentru a alăpta. Aproximativ două treimi au avut timp liber pentru alăptare. Dar consultanții pentru lactație și pompele pentru sân au fost mai puțin frecvente. Un mic efort din partea angajatorilor ar putea corecta acest lucru, a spus Padilla, profesor asistent de promovare a sănătății și comportament la universitate.

"Conform celui mai recent studiu de sănătate la locul de muncă din America, acum vedem că aproximativ 46% dintre locurile de muncă oferă un fel de programare de promovare a sănătății, dar doar 8% oferă resurse pentru alăptare", a spus ea, spunând că "o parte crucială a echilibru muncă-viață, în special pentru noile mame", au arătat autorii studiului.

Cercetarea a fost publicată recent în revista Workplace Health & Safety.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel