Managerul Spitalului Victor Babeş din Timişoara a cerut o autospecială care să stea în curtea unităţii: crede că riscul unui incendiu este mare

Adisa Codruț |
Data publicării:
Spitalul „Victor Babes” Timișoara
Spitalul „Victor Babes” Timișoara

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara a solicitat o autospecială care să stea în curtea unității medicale, speriat de posibilitatea unui incendiu. În spital a crescut numărul paturilor cu oxigen, ceea ce poate duce la creșterea riscului de incendiu.

Managerul Spitalului Victor Babeş din Timişoara, Cristian Oancea, spune că se teme să nu izbucnească un incendiu la spital, asemănător cu cel care a avut loc recent la Constanţa. 

Astfel, el a trimis o solicitare la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă să primească o Ambulanţă care să stea în permanenţă în curtea spitalului. În plus, medicul susţine că nu mai are medicamente decât pentru câteva zile şi cere ajutor, notează Antena 3.

E vorba de medicamente destinate bolnavilor de COVID, iar acestea mai ajung doar pentru o săptămână de tratament.

A crescut numărul de paturi cu oxigen

În urmă cu câteva săptămâni, acelaşi spital anunţa că este nevoit să-şi transforme parterul clădirii în zonă roşie, ca să aranjeze paturi pentru bolnavii care au nevoie de suport respirator. Astfel, de la 13 paturi s-a ajuns la 34, ceea ce înseamnă că a crescut şi capacitatea, şi numărul de paturi de oxigen. Cel mai probabil, din acest motiv, managerul unităţii medicale se teme acum de un incendiu.

Din acest motiv, el a cerut o Autospecială de permanenţă în curtea spitalului.

O astfel de solicitare ca a managerului Cristian Oancea nu s-a mai întâlnit până acum, astfel că rămâne de văzut dacă ISU o poate îndeplini.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel