Mâncarea de tip fast-food, asociată cu alergia. Care este produsul cel mai „incriminat”

Angela Sabău / 20 oct 2019 / 15:55
Mâncarea de tip fast-food
Mâncarea de tip fast-food

Mâncarea de tip fast-food este asociată, recent, cu apariția alergiilor. Autorii unui studiu sunt că un anume tip de aliment este cel mai vizibil asociat cu alergiile.

O nouă revizuire a publicației Respirology și analiza studiilor publicate dezvăluie o legătură între consumul de alimente de tip fast-food și o probabilitate crescută de a avea astm, dificultăți respirație și multe alte boli alergice, cum ar fi febra polenului, eczema sau rinoconjunctivita.

Analiza a cuprins 16 studii. În ceea ce privește diferitele tipuri de consum de fast-food, consumul de hamburger a fost asociat cel mai vizibil cu bolile alergice, în funcție de cantitate. Veniturile consumatorilor nu au fost relevante, potrivit studiilor.

Autorii remarcă faptul că o dietă de proastă calitate poate contribui la dezvoltarea și progresia astmului și problemelor de respirație prin mecanisme multiple.

„Cu toate acestea, sunt necesare studii suplimentare pentru a confirma relațiile văzute în această analiză și pentru a identifica asociațiile cauzale potențiale dintre consumul de alimente rapide și boli alergice”, a declarat autorul principal Dr. Gang Wang, de la Spitalul West China, Universitatea Sichuan.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy