Mâncarea de tip fast-food, asociată cu alergia. Care este produsul cel mai „incriminat”

Angela Sabău / 20 oct 2019 / 15:55
Mâncarea de tip fast-food
Mâncarea de tip fast-food

Mâncarea de tip fast-food este asociată, recent, cu apariția alergiilor. Autorii unui studiu sunt că un anume tip de aliment este cel mai vizibil asociat cu alergiile.

O nouă revizuire a publicației Respirology și analiza studiilor publicate dezvăluie o legătură între consumul de alimente de tip fast-food și o probabilitate crescută de a avea astm, dificultăți respirație și multe alte boli alergice, cum ar fi febra polenului, eczema sau rinoconjunctivita.

Analiza a cuprins 16 studii. În ceea ce privește diferitele tipuri de consum de fast-food, consumul de hamburger a fost asociat cel mai vizibil cu bolile alergice, în funcție de cantitate. Veniturile consumatorilor nu au fost relevante, potrivit studiilor.

Autorii remarcă faptul că o dietă de proastă calitate poate contribui la dezvoltarea și progresia astmului și problemelor de respirație prin mecanisme multiple.

„Cu toate acestea, sunt necesare studii suplimentare pentru a confirma relațiile văzute în această analiză și pentru a identifica asociațiile cauzale potențiale dintre consumul de alimente rapide și boli alergice”, a declarat autorul principal Dr. Gang Wang, de la Spitalul West China, Universitatea Sichuan.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy