Mâncărimea pielii, problemă frecventă la cei cu boli renale

Florina Pop |
Data publicării:
Mâncărimea cronică poate fi mai mult decât supărătoare    FOTO: pexels.com
Mâncărimea cronică poate fi mai mult decât supărătoare FOTO: pexels.com

Mâncărimea pielii este o problemă comună pentru mulți oameni ce suferă de afecțiuni renale cronice, demonstrează un studiu.

Mâncărimea pielii se întâlnește la multe persoane care suferă de afecțiuni renale cronice, chiar și la cei ce nu fac dializă, arată un studiu recent, precizează medicinenet.com.

La cercetare au participat 3.700 de oameni cu afecțiuni renale cronice, de la moderate la severe, care nu fac dializă. Aceștia provin din SUA, Franța, Brazilia. Rezultatele studiului au demonstrat că aproape un sfert dintre subiecți au prezentat mâncărimi și acestea au fost mai frecvente în rândul pacienților vârstnici, al femeilor și al celor cu boală renală mai avansată și al celor cu boli pulmonare, diabet și depresie.

O altă concluzie a cercetării a fost că pacienții cu mâncărimi ale pielii s-au lovit de probleme de somn și depresie. Cu cât mâncările au fost mai extreme, cu atât mai grave au fost problemele de sănătate.

Autoarea studiului, Nidhi Sukul, un nefrolog de la Universitatea din Michigan, susține că studiul oferă o perspectivă internațională unică. Potrivit acesteia, unele medicamente au îmbunătățit simptomele pruritului la un procent substanțial de pacienți.

Rezultatele studiului au apărut pe 11 aprilie În Jurnalul Clinic al Societății Americane de Nefrologie.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel