MApN: Pacient în stare gravă cu COVID-19, adus cu o aeronavă Spartan de la Suceava la București

Adisa Codruț |
Data publicării:
Foto: MApN.
Foto: MApN.

Un pacient confirmat cu COVID-19, care era în stare gravă, a fost transferat cu o aeronavă Spartan de la Suceava la București, a anunțat Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

"O aeronavă de tip C-27J Spartan aparținând Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, a efectuat sâmbătă (...), la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, o misiune umanitară de urgență pe ruta București - Suceava și retur, pentru transferul unui pacient aflat în stare gravă, confirmat pozitiv SARS-CoV-2", se precizează într-un comunicat al MApN.

Aeronava a avut la bord o echipă de la SMURD București, precum și un modul de izolare dotat cu aparat de ventilație mecanică și o grupă pentru decontaminarea personalului și a echipamentelor.

În Suceava suntv cele mai multe cazuri de infecție, orașul fiind principalul focar din România, cu 1.614 cazuri. Spitalul Județean din oraș este condus de militari de o săptămână, după ce două echipa civile precedente nu au reușit să facă față situației. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel