Maramureş: Pacienţii cronici, încurajaţi să folosească apelurile video, e-mailurile şi telefoanele pentru reţete

Adisa Codruț |
Data publicării:
Online
Online

Pacienţii cronici din judeţul Maramureş sunt sfătuiţi să apeleze la medicii din serviciul Ambulatoriului integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare, utilizând apelurile video, telefonice sau e-mailurile.

"Pacienţii cu afecţiuni cronice, care au stare generală bună şi care au nevoie de continuarea tratamentului, pot contacta telefonic medicul de specialitate pentru prescrierea reţetei. Reţeta poate ajunge în posesia pacientului în mai multe moduri (e-mail, whatsapp sau poate fi ridicată de la cabinet de orice persoană delegată). Pacienţii care solicită consult sunt sfătuiţi să contacteze iniţial medicul de specialitate, telefonic, acesta urmând să recomande sau nu prezenţa la cabinet. Dacă li se recomandă să vină la spital, este obligatoriu să poarte o mască facială" a precizat miercuri, într-o postare publică, medicul coordonator Sergiu Marinel Deceanu.

Potrivit acestuia, la intrarea în spital se face triajul epidemiologic, iar pacienţii vor completa o declaraţie pe proprie răspundere, li se va lua temperatura şi apoi îndrumaţi spre cabinet, pentru consult, notează Agerpres. 

"În această perioadă, pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu COVID-19 este foarte important să se respecte măsurile de autoizolare şi igienă, impuse de autorităţi", a mai spus Sergiu Marinel Deceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel