MARAVIROCUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

MARAVIROCUM – prospect. Acțiune: Antiviral anti-HIV, antagonist al receptorului uman chemokinic CCR5; împiedică pătrunderea în celule a celulelor virusului HIV-1, cu tropism CCR5.

MARAVIROCUM – prospect:

Denumire comercială: CELSENTRI® 

Forma: comprimate filmate 

Indicații: În asociere cu alte antiretrovirale, în tratamentul pacienților infectați cu virusul HIV-1, cu tropism detectabil numai pentru CCR5, și care au urmat anterior tratament anti-retroviral.

Contraindicații: Hipersensibilitate la substanța activă, la arahide sau soia sau la oricare dintre excipienți.

Atenție!: Maraviroc trebuie administrat doar când este detectabil numai virusul HIV-1 cu tropism pentru CCR5 (de exemplu nu este detectabil virusul cu tropism pentru CXCR4 sau dual/mix), printr-o metodă adecvat validată și sensibilă de detecție. Maraviroc este un substrat al izoenzimei CYP3A4 a citocromului P450. Administrarea în asociere cu alte medicamente care induc activitatea izoenzimei CYP3A4 poate reduce concentrația plasmatică de maraviroc și efectul terapeutic al acestuia. Administrarea în asociere cu medicamente care inhibă activitatea izoenzimei CYP3A4 poate determina creșterea concentrației plasmatice de maraviroc. Este recomandată ajustarea dozei zilnice de maraviroc când acesta este administrat în asociere cu inhibitori și/sau inductori ai izoenzimei CYP3A4.

Reacții Adverse: Greață, vărsături, diaree, cefalee, amețeli, parestezie, astenie, insomnie, disgeuzie, tuse, erupții cutanate, prurit, spasme musculare, dureri de spate, creșteri ale AST (aspartat aminotransferază), ALT (alanin aminotransferază), gamma-glutamiltransferazei, scăderea greutății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Dreptul la informare

24 iul 2024, 17:12
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel