Marcel Vela, decizii de ultimă oră. Reguli noi pentru Sărbătorile de Paști

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Ministrul de Interne Ion Marcel Vela. Foto: MAI
Ministrul de Interne Ion Marcel Vela. Foto: MAI

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat o nouă ordonanță militară, cea cu numărul 9. Una dintre noutăți: mai sunt circa 13.000 de locuri disponibile pentru carantină.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat joi după-amiază, 16 aprilie, că a semnat o nouă ordonanță militară, a noua. El a amintit câteva dintre prevederile acesteia, însă înainte a afirmat că ”este foarte important să avem puterea de a îmbina latura spirituală cu cea a prevenirii răspândirii acestui perfid inamic”.

Ministrul a adresat un apel românilor să respecte prevederile ordonanţelor militare, să evite aglomeraţia și interacţiunea cu alte persoane. ”Nu mergeţi în vizită și nu primiţi oaspeți”, adaugă, subliniind că este ”încrezător că vom trece peste această perioadă extrem de dificilă”.

După ce a precizat că era ”imperios necesar” prelungirea stării de urgenţă, Marcel Vela a subliniat că angajații MAI - polițiști, pompieri, polițiști locali, jandarmi, militari - ”nu se relaxează în această perioadă”.

Noua ordonanță militară prelungește suspendarea zborurilor către țări precum: Marea Britanie, Irlanda de Nord, SUA; Belgia, Olanda, Turcia, Iran, Italia, Franța, Germania. Ministrul Marcel Vela a mai amintit că sunt exceptați de la normele de izolare navigatorii: ”Dacă aceştia nu prezintă simptome, toate echipajele de la bordul navelor îndeplinesc aceleaşi condiţii ca şoferii de la camionale de marfă”.

Piețele agroalimentare rămân deschise. ”A fost un alt punct important în analiză cu privire la pieţe: ele rămân deschise şi în această perioadă în baza actelor normative incidente care reglează activitatea lor, cu condiţia respectării tuturor ordonanţelor militare. Apel pentru evitarea aglomeraţiei în interiorul pieţei, altfel riscă închiderea pieţei agroalimentare. Interzicerea exportului de grâu şi a altor produse derivate: articolele care interzic acest export îşi încetează aplicabilitatea. S-a reuşit perspectiva şi s-a clarificat achiziţia necesară pentru completarea rezervei de stat. Securitatea alimentară a fost asigurată până la următoarea recoltă. Tot ceea ce a fost interzis la export pentru a administra aceste rezerve, fiind deja rezolvat, din acest moment anunţ că nu mai este interzis acest export”, a adăugat ministrul.

Celor din diaspora, ministrul le-a transmis că dacă vin în țară vor sta 14 zile în carantină amindtind că sunt 13.254 de locuri disponibile în acest sens.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel