Ministrul de Interne: noi măsuri pentru sărbătorile pascale

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Marcel Vela, ministrul de Interne.
Marcel Vela, ministrul de Interne.

Ministrul de Interne Marcel Vela anunță miercuri seara, 15 aprilie, noi măsuri pentru sărbătorile pascale.

Într-o scurtă conferință de presă, ministrul de Interne, Marcel Vela a anunțat, miercuri, seara, 15 aprilie, cu noi precizări legate de Paște. Acesta a afirmat că a avut discuții cu patriarhul BOR, iar Sfânta Lumină va fi distribuită în parohii de către personalul clerical şi maximum 5 voluntari, sâmbătă, de la ora 20.00. Aceștia trebuie să aibă asupra lor buletinul și o banderolă albă pe braţ.

Acesta a amintit că s-a ajuns la un nou acord și a amintit câteva măsuri pentru sărbătorile pascale. ”Slujbele religioase se vor oficia cu respectarea îndrumărilor BOR şi prevederilor din ordonanţele militare privind reuniunile publice şi distanţarea socială fără participarea credincioşilor”, a precizat acesta.

Oamenii vor primi Sf. Paşti şi Lumină fără să iasă în stradă, a mai spus Vela. Un reprezentant care va purta echipament de protecție, mască și mănuși va lua Lumina în zona blocurilor și o va distribui mai departe. Ministrul a mai zis că structurile MAI şi MApN vor asigura ordinea publică pe toata durata distribuirii simbolurilor pascale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel