Marea Britanie a vaccinat peste 15 milioane de persoane! ANUNȚUL IMPORTANT făcut de premierul Boris Johnson

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Boris Johnson Foto Facebook
Boris Johnson Foto Facebook

Boris Johnson, premierul din Marea Britanie, a anunțat că țara sa a depășit o piatră de hotar importantă, după ce a vaccinat peste 15 milioane de oameni în două luni și câteva zile. Campania de vaccinare continuă cu anumite categorii, a anunțat acesta. 

„Astăzi am atins un moment important în programul național de vaccinare al Marii Britanii. pe 8 decembrie 2020, la ora 06.30 dimineața, a fost administrat primul vaccin din țara noastră, în siguranță, în brațul doamnei Margaret Keenan la Spitalul  Univeritar din Coventry. În cele două luni care au urmat, țara aceasta a înregistrat o reușită extraordinară, administrând în un total de peste 15 milioane de doze în brațele unora dintre cei mai vulnerabili oameni din țară.

Acele vaccinuri au fost distribuite în spitalele din NHS (sistemul public de sănătate, n.r.), în cabinetele medicilor de familie, în farmacii, în catedrale și biserici, moschei și temple, centre comunitare și sufragerii, în orașe, metropole sau sate din Anglia, Scoția, Wales și Irlanda de Nord. Am administrat vaccinuri și la târguri. Și ele au fost administrate de cea mai extraordinară armată de vaccinatori, care au vaccinat ca și când ziua de mâine nu va mai veni. Doctori și asistente, pensionari din sistemul sanitar care s-au reîntors în rândul luptătorilor și care au fost susținuți de organizatori voluntari, oameni ai legii, ghidați de coordonatorii Sistemului Britanic Public de Sănătate (NHS) și susținuți strategic și logistic de Armata Britanică.

A fost cu adevărat un efort național britanic. Și l-am făcut împreună. Și vreau să mulțumesc fiecărei persoane care a făcut posibil, puteți fi foarte mândri de rolul pe care l-ați jucat.Și vreau să mulțumesc tuturor celor care s-au vaccinat până acum, pentru că s-au protejat pe ei, dar și pe ceilalți cetățeni și sistemul public de sănătate (NHS).

Dacă sunteți eligibil pentru vaccinare dar nu v-ați vaccinat până acum și vreți să o faceți, nu ați pierdut șansa. Sunați la 119 (numărul unic de urgență din UK, n.r.) și operatorii NHS vă vor programa.

Și în Anglia vă pot spune că acum oferim vaccinuri tuturor celor din primele 4 grupuri prioritare, persoanele care este cel mai probabil să facă forma gravă a bolii date de coronavirus (COVID-19, n.r.) aceasta este prima țintă pe care ne-am propus-o” a spus premierul din Marea Britanie, Boris Johnson.

El a anunțat că luni va da datele oficiale legate de vaccinarea acestor grupuri, alese pentru că era cel mai probabil să facă forma gravă de COVID-19. În Marea Britanie sunt aprobate vaccinurile Pfizer, Moderna și AstraZeneca. Marea Britanie are o populație de 66,65 milioane de locuitori conform recensământului din 2019. 

„Bineînțeles că nimeni nu se culcă pe lauri. De altfel primul milion de scrisori care oferă programări pentru cei care au vârsta peste 65 de ani sunt deja puse la ușile dumneavoastră. Încă mai avem un lung drum de parcurs, și fără îndoială că vor fi piedici pe drum. Dar după ce am reușit să facem până acum, știu că putem merge înainte cu multă încredere”, a mai spus Boris Johnson într-un mesaj transmis pe pagina sa de Facebook. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel