Marea Britanie: Vitamina D pentru bătrâni și bolnavi, contra COVID-19. SURSE

Dana Lascu |
Data publicării:
Vitamina C
Vitamina C

Autoritățile britanice lucrează la un plan prin care să administreze, în timpul iernii, bătrânilor și bolnavilor vitamina D, deoarece se crede că aceasta ar avea un rol în reducerea riscului de deces din cauza Covid-19.

Guvernul Marii Britanii ar lucra la un plan național pentru administrarea, timp de patru luni, a vitaminei D persoanelor în vârstă din cămine și persoanelor considerate ca fiind extrem de vulnerabile din punct de vedere clinic față de virusul letal și COVID-19. Administrarea ar urma să se facă pe același model ca în Scoția, notează The Telegraph.

Presa britanică susține că guvernul federal va finanța studii științifice pentru a analiza legătura dintre Covid-19 și deficiența de vitamina D.

„Le-am cerut oamenilor de știință să privească încă o dată influența vitaminei D asupra rezistenței și imunității. Exstă dovezi și trebuie să ne asigurăm că sunt luate în considerare în totalitate”, a explicat Matt Hancock, ministrul Sănătății din Marea Britanie. 

Mai multe studii au indicat faptul că valorile slabe de vitamina D sunt corelate cu un pericol mai mare de pierdere a vieții din cauza COVID-19. Vitamina ajută organismul să păstreze valorile regulate de calciu și fosfat, întărind oasele, smalțul și musculatura. Vitamina este produsă în mod natural de către organism la expunere ala soare. 

Dacă guvernul britanic aprobă planul, peste 2 milioane de persoane vulnerabile și toi rezidenții din cminele de bătrâni vor primi suplimentul. Proiectul ar trebui finalizat și apliat pe tot parcursul lunilor de iarnă, când Sistemul sritanic de Sănătate (NHS) recomandă deja oamenilor să ia în considerare suplimentarea de vitamina D, notează și whilenews.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel