Masa de Crăciun: Cum să mănânci de toate fără să faci indigestie. Explicațiile nutriționistului Mihalea Bilic

Angela Sabău |
Data publicării:
Masa       Foto: Pexels
Masa Foto: Pexels

Află în articol cum să faci ca să mănânci din toate de Crăciun, fără să te alegi cu o indigestie.

Nutriționistul Mihaela Bilic a venit cu mai multe sfaturi pentru cei care vor să guste din toate preparatele de pe masa de Crăciun, fără a se alegi cu vreo indigestie.

"Cum să facem să mâncăm din toate fără să ne alegem cu o indigestie? Iată câteva recomandări care pot face diferența.

Spațiați și temporizați felurile de mâncare, puteți mânca din toate, însă nu tot la o singură masă! Consumați aperitivele dimineața, ciorba și sarmalele la prânz, iar friptura și cozonacul la masa de seară. O altă variantă ar fi să vă mulțumiți cu jumătate de porție, în felul acesta puteți gusta din mai multe preparate la o singură masă și să rămâneți în același buget de calorii.

Faceți pauze de 2-3 ore între mese, încercați să ieșiți în aer liber și să vă mișcați. Preparatele culinare sunt cu atât mai gustoase cu cât ne este mai foame. Dacă anticipați un festin, în orele premergătoare consumați doar iaurt sau ciorbă, ca să lăsați loc pentru ospățul ce va urma. Piftia este și ea un fel dietetic de mâncare, care ține de foame cu puține calorii.

Cum mâncăm tobă, lebăr, caltaboș sau afumături 

Preparatele din porc pentru aperitiv de tipul: tobă, lebăr, caltaboș sau afumături sunt concentrate în gust, grăsime și calorii. Tăiați-le în felii subțiri, iar dacă țineți la siluetă mâncați-le cu legume, nu cu pâine. Bastonașe de castravete, ardei gras, gulie, ridichi sau chiar murături. Cat despre salata de boeuf, este tot un aperitiv bogat în grăsime. Fiți zgârciți cu maioneza și consumați-o fără pâine, are cartofi din belșug.

Citește continuarea pe DC News și află ce spune nutrițioistul despre friptură, dar și alte recomandări pentru masa de Crăciun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel