Medic american, despre coronavirus: „nu există nicio șansă ca virsul să dispară”

Adisa Codruț |
Data publicării:
Nou focar de coronavirus
Nou focar de coronavirus

Medicul american Anthony Fauci a declarat că „nu există practic nicio şansă” ca virusul care cauzează boala COVID-19 să dispară. El a făcut o comparație cu epidemia de SARS.

Medicul american a făcut o comparație a pandemiei de coronavirus cu epidemia de SARS - sindromul respirator acut sever – cauzat tot de un coronavirus, care este genetic asemănător cu noul virus, însă cel din urmă se răspândeşte mult mai rapid.

 „Spre deosebire de virusul SARS, din 2002, când am avut 8.000 de oameni infectaţi şi aproape 800 de decese, atunci virusul a fost eliminat prin măsuri bune aplicate în sănătatea publică prin simplul fapt că nu a mai fost transmis de la o persoană la alta”, a declarat Anthony Fauci, citează Antena 3.

Potrivit lui Fauci, noul coronavirus „se transmite aşa uşor încât este răspândit în toată lumea”.

„Vor fi infecţii în emisfera sudică, în Africa de Sud, în Argentina, sau alte locuri asemănătoare. Iar prin faptul că oamenii călătoresc, la nivel global, în fiecare zi, vor fi sute de mii de oameni care vor intra pe teritoriul SUA de peste tot, astfel că nu este nicio şansă să scăpăm de virus”, a declarat medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel