Medic ATI: în  10-12 zile vom depăşi capacitatea de terapie intensivă a României

Angela Sabău |
Data publicării:
Dr. Radu Tincu
Dr. Radu Tincu

Un medic de la Terapie Intensivă arată, cu argumente, că, după cum crește numărul zilnic de infectări, în maxim 10-12 zile capacitatea secțiilor ATI va fi ocupată în totalitate.

Dr. Radu Ţincu atrage atenţia că sistemul sanitar de la noi va ajunge în curând la capacitate maximă, iar în cel mult 12 zile, toate paturile de la secţiile ATI din România vor fi ocupate. El crede că un lockdown de două săptămâni ar fi soluția pentru stoparea răspândirii virusului. „Nu discutăm de un lockdown naţional, nu toată România trebuie să intre în această izolare, ci trebuie să aplicăm lockdown regional, local, în zonele unde s-a depăşit rata de incidenţă şi există o transmitere accelerată”, a spus el la Antena 3. „În acest moment, în Bucureşti s-a depăşit de mai multe ori capacitatea secţiilor de terapie intensivă, a fost necesară introducerea unor noi spitale suport COVID. Chiar ieri, Spitalul de Urgenţă Sf. Ioan din Bucureşti a fost transformat în totalitate în suport COVID. Şi iată ce calcul simplu am făcut: am avut 6.000 de îmbolnăviri şi ştim foarte bine că 5% din aceşti pacienţi vor dezvolta forme severe. Asta înseamnă că 250-300 de pacienţi vor ajunge în terapie intensivă.

Capacitatea de ATI a României este cam la 3.000 de paturi, dintre care 2.300 cu ventilator. Dacă facem un calcul simplu, vedem că 250-300 de bolnavi pe zi vor ajunge în zilele următoare în terapie intensivă, cel mai probabil în 10-12 zile, aşa că vom depăşi capacitatea de terapie intensivă a României.
De aceea, cred că pentru zonele de focar, cu incidenţă foarte crescută, trebuie să instituim lockdown o pentru o perioadă de 10-14 zile", a explicat dr. Radu Ţincu.

Preluarea cazurilor COVID-19 de toate spitalele din ţară, aşa cum s-a vehiculat în ultimele zile, nu este o idee bună, pentru că ar distruge sistemul sanitar, atenţionează un medic ATI din Capitală, aflat în prima linie în lupta cu virusul.
"Văd că se vehiculează în spațiul public ideea distribuției pacienților cu coronavirus în celelalte spitale, văd că se pregătește o capacitate de 10% din fiecare spital pentru pacienții cu coronavirus. Consider că această politică va distruge sistemul medical printr-o contaminare masivă a spitalelor", a spus, recent, dr. Ţincu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel