Medic ginecolog, trimis în judecată pentru acuzații de vătămarea fătului

Adisa Codruț |
Data publicării:
Decizia instanței
Decizia instanței

O femeie ginecolog de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa a fost trimisă în judecată. O tânără mamă o acuză de vătămarea fătului. Bebelușul a murit la naștere.

Medicul ginecolog este trimis în judecată la cinci ani de la comiterea faptei, pentru comiterea infracţiunii de vătămare a fătului, din cauza unui examen clinic "incomplet şi superficial". Tânăra mamă şi-a pierdut copilul la naştere, potrivit raportului de activitate pe luna decembrie publicat miercuri pe site-ul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

Fapta s-a petrecut în noaptea de 25 spre 26 ianuarie 2016, când tânăra din Bistriţa s-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru a naşte.

Procurorii au reţinut faptul că inculpata, în calitate de medic primar ginecolog, "din culpă, a efectuat în mod incomplet şi superficial examenul clinic al persoanei vătămate (persoană majoră, de sex feminin, însărcinată), internată de urgenţă, prin aceea că a omis să procedeze la stabilirea situaţiei fătului în uter şi la luarea măsurătorilor pelviene şi ale fătului, ceea ce a determinat omisiunea din partea medicului a constatării diagnosticului de pelvis anatomic strâmtat transversal, afecţiune incompatibilă cu naşterea pe cale vaginală şi care a condus la încetinirea progresiei fetale şi la asfixia mecanică a fătului cu lichid amniotic pe perioada expulziei, fiind astfel împiedicată instalarea vieţii extrauterine a fătului".

Dosarul a fost înregistrat, în Ajunul Crăciunului, la Secţia Penală a Judecătoriei Bistriţa, părinţii copilului mort la naştere constituindu-se ca părţi civile, în timp ce Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, alături de două firme de asigurări şi de Fondul de Garantare a Asiguraţilor, apar ca părţi responsabile civilmente.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel